Nieuws Mechelen Helmut Meysenburg is nieuwe CFO BMW Group Belux

Helmut Meysenburg is nieuwe CFO BMW Group Belux

Helmut Meysenburg is nieuwe CFO BMW Group Belux

Helmut Meysenburg

Helmut Meysenburg

Helmut Meysenburg is sinds 1 juli de nieuwe CFO van BMW Group Belux, met hoofdzetel in Bornem. Hij behaalde een diploma industrieel ingenieur aan de Universiteit van Karlsruhe en begon zijn carrière in 1995 bij de Boston Consulting Group in München. In 1999 maakte hij de overstap naar BMW Group, waar hij verschillende functies uitoefende in Marketing, Sales en Corporate Planning. Sinds 2015 is hij werkzaam in de afdeling Corporate Controlling.

Helmut Meysenburg neemt die functie over van Klaus Heiderer, die in augustus binnen het moederhuis BMW AG een nieuwe uitdaging aanneemt op het vlak van interne audit. “Ik houd eraan Klaus te danken voor zijn inzet de afgelopen jaren bij BMW Group Belux. Dankzij zijn bijdrage zijn we er in geslaagd om onze leiderspositie op de Belgische en Luxemburgse markt verder te versterken, met behoud van een uitstekende rentabiliteit voor zowel BMW Group Belux als voor ons verdelernetwerk. Samen met Helmut wil ik dit succes verder zetten. Ik wens zowel Klaus als Helmut dan ook veel succes in hun nieuwe functie,” zegt Jean-Philippe Parain, CEO van BMW Group Belux.

Met haar drie merken BMW, MINI en Rolls-Royce is de BMW Group wereldwijd de nummer één als producent van premium automobielen en motorfietsen en premium financiële en mobiliteitsdiensten. Als internationale onderneming beschikt BMW over 31 productie- en montagevestigingen in 14 landen en via haar globale distributienetwerk is het concern vertegenwoordigd in meer dan 140 landen. In 2015 verkocht de BMW Group om en bij de 2 247 miljoen automobielen en meer dan 137 000 motorfietsen. De onderneming stelt wereldwijd 122 244 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.