Nieuws Mechelen Hemiksem verwelkomt deelfietsen Donkey Republic

Hemiksem verwelkomt deelfietsen Donkey Republic

Foto: rr

Hemiksem verwelkomt deelfietsen Donkey Republic

HEMIKSEM – In Hemiksem zijn de voorbije week de kenmerkende oranje deelfietsen van Donkey Republic neergestreken. Op termijn komen er in de gemeente in totaal 37 e-bikes en 18 trapfietsen te staan, verspreid over verschillende zones.

Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, plaatst in de 32 gemeentes van de Antwerpse vervoerregio in totaal meer dan 2.000 fietsen van Donkey Republic. Het uitgebreide netwerk verbindt de belangrijkste mobiliteitsknooppunten, zoals park-and-rides en treinstations. Met de Donkeyfietsen kan je vanuit Hemiksem dus ook naar Boom, Antwerpen-stad tot zelfs Wuustwezel trekken.

Momenteel zijn er in Hemiksem al 18 trapfietsen en 20 e-bikes beschikbaar. In het voorjaar komen daar nog 17 e-bikes bij. Ze worden verspreid over zeven hubs: het treinstation, het Callebeekveer, de Gemeenteplaats, de grens Varenstraat/Witte Baan, woonzorgcentrum Hoghe Cluyse, Depot Deluxe en de oversteek/bushalte aan de Arendweg.

Een Donkey-fiets huren is eenvoudig. Je gaat naar een hub, ontgrendelt daar een fiets met de app van Donkey Republic en gaat op weg. Na de rit laat je jouw fiets achter op dezelfde of een andere hub, binnen of buiten Hemiksem. Een enkele rit (30 minuten) met een trapfiets kost 1,8 euro. Een enkele rit met een elektrische fiets kost 3 euro. Bovendien zijn er verschillende voordelige abonnementsformules. Alle info vind je op Donkey Republic .

LEES OOK. Oranje deelfietsen Donkey Republic strijken in oktober neer aan station van Schelle

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.