Nieuws Mechelen Henri Van Engelen wordt voorzitter van Realdomen

Henri Van Engelen wordt voorzitter van Realdomen

Henri Van Engelen wordt voorzitter van Realdomen

Henri Van Engelen breidt zijn professioneel functiepakket uit. De Europese managing director tax & accounting bij het Mechelse Wolters Kluwer wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van RealDolmen, een informaticabedrijf uit het Vlaams-Brabantse Huizingen. Hij volgt daarbij Thierry Janssen op. Het gaat om een niet-uitvoerende functie. Henri Van Engelen blijft dus actief bij Wolters Kluwer.

Henri Van Engelen neemt vanaf september zijn nieuwe niet-uitvoerende rol op. Hij studeerde af als burgerlijk ingenieur en startte zijn professionele carrière bij IBM. Daar wist hij op te klimmen tot managing director van de Belux-afdeling Personal Computers. Nadien werd hij ceo van Atos Origin België en Luxemburg. Sinds 2006 is Henri Van Engelen actief bij Wolters Kluwer met hoofdzetel in Mechelen, eerst als ceo, nu als managing director taks & accounting Europe.

De positiewissel aan de top van Realdomen werd bekendgemaakt tijdens de presentatie van de jaarresultaten. Daaruit blijkt dat Henri Van Engelen bij een goed draaiend bedrijf belandt. De omzet van het informaticabedrijf uit Huizingen groeide met 3,2 procent tot 243,8 miljoen euro. Ook het nettoresultaat dikte aan, met 2,8 procent naar 110 miljoen euro. Positieve cijfers voor Realdomen dus, dat vorig jaar een volledige rebranding doorvoerde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.