hercul

Herculean heeft nieuwe voorzitter

Roger Malevé is de nieuwe voorzitter van Herculean uit Keerbergen. Dit is de coöperatieve holding achter de Hercules Trophy, Hercules Academy en Hercules Projects,

De stichters van Herculean, Yves Vekemans en Inge Van Belle, staan het voorzitterschap af aan Roger Malevé. Zij zullen zich toeleggen op de internationale uitrol van Herculean. De nieuwe voorzitter is CTO/CIO bij de Nationale Loterij en voorzitter bij de coöperatieve Captains of Cycling, die de WT wielerploeg Lotto Soudal in huis heeft. Stichter Yves Vekemans blijft CEO.

“Roger Malevé is voor ons de geknipte persoon om onze raad van bestuur te leiden, vanwege zijn feeling met een coöperatieve als vennootschapsvorm, zijn ervaring in de sportwereld en zijn jarenlange ervaring in de financiële, technologische en businesswereld", zegt Yves Vekemans. "Roger treedt ook toe tot onze raad van advies.”

Potentieel

Roger Malevé: “Ik volg de avonturen van Yves en Inge al lang en heb zelf nog deelgenomen aan één van de eerste Hercules Trophy’s. De professionalisering die vijf jaar geleden werd ingezet, is opmerkelijk. Toen ze me vroegen om voorzitter te worden, heb ik niet getwijfeld. Ik zie een enorm potentieel in dit authentieke verhaal waarin gedreven ondernemers en een sterk team een uniek platform internationaliseren met de steun van krachtige aandeelhouders. De coöperatieve, een dame uit het interbellum die zich heeft heruitgevonden, is hiervoor de meest geschikte vennootschapsvorm. Zo kan de spirit die Hercules Trophy heeft gecreëerd, worden doorgetrokken van zijn fans naar zijn aandeelhouders en fans.”

Malevé was de mentor van Inge Van Belle in het begin van haar carrière. "Vijftien jaar later kruisen onze paden opnieuw. Voor mijzelf is het een enorme eer om terug te mogen samenwerken met een oud-collega met zoveel businesservaring", aldus Inge Van Belle.