Nieuws Mechelen Het Anker is Mechelse favoriet bij app tegen voedselverspilling

Het Anker is Mechelse favoriet bij app tegen voedselverspilling

Het Anker is Mechelse favoriet bij app tegen voedselverspilling

MECHELEN – Too Good To Go haalt mooie cijfers in Mechelen. De 2.000 gebruikers van de app die voedselverspilling wil tegengaan, hebben samen 10.000 maaltijden gered. Het Anker is daarbij de absolute favoriet, al zijn Carrefour Market en Bakkerij 2800 ook populair.

Bij Too Good To Go kunnen gebruikers tegen een goedkope prijs maaltijden gaan afhalen bij enkele lokale handelaars. Het gaat vaak om voedsel dat anders in de vuilbak zou belanden. In Mechelen kan het platform rekenen op 40 geëngageerde partners en 2.000 zogenoemde Waste Warriors. Samen hebben ze 10.000 maaltijden, ofwel 10.000 kilogram voedsel en 25.500 kilogram CO2, gered.

En de Mechelse gebruiker heeft ook zijn favoriet. Zo staat Het Anker met stip op 1. De brouwerij biedt bier aan waarvan de finale houdbaarheidsdatum in zicht is.

Zjef De Loose, marketingverantwoordelijke Het Anker: “Bier heeft geen vervaldatum, maar wel een wettelijk verplichte ‘ten minste houdbaar tot’-datum. Die geeft aan tot wanneer de brouwer inschat dat het bier lekker blijft. Wanneer die datum verkeerd wordt ingeschat en het bier ook nadien nog lekker blijft, zou het zonde zijn om er niet meer ten volle van te genieten. Dankzij Too Good To Go krijgen onze brouwsels toch nog een goede bestemming.”

Verder vallen in Mechelen de verrassingspakketten van Carrefour Market en de zoete overschotjes van Bakkerij 2800 erg in de smaak.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.