Foto: JW

Het vuur in eethuis De Stoof brandt niet meer: “Ik moest zelf 15 uur per dag werken”

AARTSELAAR - Na net geen zes jaar sluit eethuis De Stoof in de Kapellestraat de deuren. Zaakvoerder Carmen Vallé (55) zegt dat de voorbije coronaperiode en de uit de pan swingende prijzen haar deze beslissing deed nemen. Een opvolger vond ze niet, waardoor ze de inboedel nu te koop aanbiedt.

Carmen Vallé opende in juni 2017 eethuis De Stoof. Ze zette er zo de culinaire activiteit voort, die 26 jaar eerder door Cristel Bal werd gestart met haar restaurant Christies, gedurende korte tijd ook Gusto.

De ideale locatie in het Aartselaarse dorpscentrum zorgde voor het nodige succes. Maar de lockdown in de coronaperiode zorgde voor een serieuze domper. Aansluitend kwamen er de steeds maar duurder wordende energie- en voedingsprijzen én de indexaanpassingen voor het loon van het personeel. Een streep door de rekening en de ambitie van Carmen.

“Ik besliste begin dit jaar nog maar drie dagen per week de zaak open te houden. Omdat ik ook op personeel bespaarde, klopte ik zelf dagen van 15 uur. Dat was echt te veel. Ik hoopte een overnemer te vinden. Dat is helaas niet gelukt waardoor ik nu de vele waardevolle zaken uit de keuken, de eetzaal en het terras te koop zet. Dat moet tegen eind april rond zijn, want dan loopt mijn huurovereenkomst af.”

Zaterdag was de laatste dag dat De Stoof klanten over de vloer kreeg. “We gaan er een feestje van maken”, beloofde Carmen. “De dj is er klaar voor en het is geen happy hour, maar een happy evening want ook de drank mag op.”

 

Onderwijs

Elders opnieuw een horecazaak openen is voor Carmen geen optie. Met haar diploma als communicatiedeskundige gaat ze opnieuw in het onderwijs aan de slag. “Via het Centrum voor Avondonderwijs (CvA) zal bedrijfscoaching dan opnieuw mijn job worden. Voor ik met De Stoof begon, deed ik dat ook al.”

Cristel Bal, die nog steeds eigenaar van het pand is, zegt de beslissing van Carmen te betreuren. Ze heeft tegelijk ook begrip. “Ik ga niet zelf op zoek naar een overnemer. Ook het pand verder verhuren zie ik niet meer zitten. Het zal dus later dit jaar te koop worden aangeboden. Dat kan uiteraard nog steeds als handelspand, maar ook als privéwoning.”