shutterstock_496667461

Hingenaar achter de tap van Afspanning De Zwaan

HINGENE - Hingene heeft er een café bij: Afspanning De Zwaan aan de Wolfgang d'Urselstraat. Uitbater is Frank De Prins, die bakken ervaring heeft in de horeca.

Frank De Prins werkte 27 jaar in restaurant Den Amandus aan de Schelde in Sint-Amands. Hij was er eerst kelner en daarna jarenlang chef. Vorig jaar verliet hij Den Amandus en zocht hij een nieuwe uitdaging. Die vond hij in De Zwaan, een café dat al een hele tijd leeg stond. Grappig detail: zijn oom Guillaume was hier cafébaas in de jaren zeventig.

Frank is een echte Hingenaar en een horeca-mens in hart en nieren, of hij nu in de keuken werkt of achter de tapkraan staat. Hij gaat de zaak meestal alleen runnen, want zijn vrouw blijft actief in het onderwijs.

Voorlopig is De Zwaan een zuiver café, maar Frank sluit niet uit dat er in de toekomst eventueel ook eten zal worden geserveerd. "We zullen zien wat de klanten vragen. Een eetcafé vergt een hele investering in de keuken."

Op de bierkaart staan onder meer de Gouden Carolus Whisky infused, de Gouden Carolus Imperial Blond en Gouden Carolus op vat, allemaal bieren van de Mechelse brouwerij Het Anker.

De zaal van De Zwaan wordt voortaan gebruikt voor kleinere optredens. Voorlopig is er geen meubilair. Wie de zaal huurt en tafels en stoelen nodig heeft, moet daar zelf voor zorgen.

Het café is alle dagen open behalve woensdag. Open vanaf 14 uur, en op zondag vanaf 12 uur.