Carl Van Dyck small Carl Van Dyck van Unizo

Hoe doe je als lokale ondernemer zaken met de stad?

MECHELEN – De stad Mechelen wil investeren in de lokale economie door te werken met Mechelse ondernemers. Toch spelen veel lokale ondernemers niet in op de mogelijkheid om te verkopen aan de stad. UNIZO Mechelen en de stad organiseerden daarom dinsdag een infoavond om de procedure toe te lichten die je als ondernemer dient te volgen om lokaal aan te besteden.

Het stadsbestuur wil een ondernemersvriendelijk beleid in Mechelen. UNIZO Mechelen
en Stad Mechelen sloegen daarom de handen in elkaar om Mechelse ondernemers te ondersteunen. Samen organiseerden ze de opleiding ‘zaken doen met uw stad’, waar lokale ondernemers wegwijs gemaakt worden in de regelgeving omtrent de aanbestedingsprocedure. Dinsdagavond ging de opleiding door en zaten er virtueel zo’n veertigtal ondernemers rond de tafel.

“Binnen de mogelijkheden van de wet op overheidsopdrachten zetten we hier maximaal op in. De diensten zijn opgeroepen om voor de kleinere opdrachten in de mate van het mogelijke offertes op te vragen bij lokale ondernemers. We hebben de indruk dat veel ondernemingen afhaken vanwege een vooroordeel van een geringe slaagkans en de complexiteit, of omdat ze niet op de hoogte zijn van hoe zaken te doen met de stad. Vandaar deze opleiding Het spreekt voor zich dat we onze Mechelse ondernemingen ook in moeilijke tijden willen ondersteunen. We zijn blij dat UNIZO Mechelen aan hetzelfde zeel trekt”, klinkt het bij Greet Geypen, schepen van Economie.

“Jaarlijks besteedt een stadsbestuur heel wat euro’s aan producten, diensten en werken. Vaak zijn dat zaken die uitgevoerd kunnen worden door lokale ondernemers. De bedoeling van deze opleiding was om enerzijds de lokale handelaars in contact brengen met de stad en anderzijds om een heldere uitleg te geven over welke procedures er gevolgd moeten worden. Op deze manier willen we de lokale ondernemers dat extra duwtje in de rug geven, om de opdrachten van de stad binnen te halen”, zegt Carl Van Dyck, directeur UNIZO provincie Antwerpen.