Nieuws Mechelen Hoeveel is jouw eenmanszaak waard?

Hoeveel is jouw eenmanszaak waard?

Hoeveel is jouw eenmanszaak waard?

REGIO – Na de waarderingstool voor vennootschappen lanceert VLAIO bij de start van de Week van de bedrijfsoverdracht ook een online tool voor eenmanszaken. Uit de VLAIO-studie “Bedrijfsoverdracht in Vlaanderen” (2019) bleek immers dat onrealistische inschattingen over de waarde van micro-bedrijven een vlotte bedrijfsoverdracht in de weg staan. Met deze nieuwe, laagdrempelige tool kunnen ondernemers een eerste inschatting maken van de waarde van hun zaak.

Bij een grote groep oudere ondernemers leeft de perceptie dat elk bedrijf verkocht kan worden aan een hoge prijs. Nog te vaak ontbreekt goed inzicht in de factoren die de waarde van een bedrijf beïnvloeden. Dat maakt het moeilijk om in gesprek te gaan met potentiële overnemers. Bovendien ligt de kostprijs voor extern advies hoog. Daarom lanceert VLAIO nu een gebruiksvriendelijke online tool speciaal voor eenmanszaken.

Hoe werkt de tool?
Ondernemers kunnen zelf aan de slag met de tool. Ze doorlopen een reeks duidelijke schermen met vragen over hun bedrijf. Op basis van die gegevens maakt de tool een eerste inschatting van de waarde van de onderneming. Ook geeft de berekeningsmodule aan wat financieel het meest interessant is; de zaak als geheel overdragen of de onderdelen apart verkopen. Tot slot leidt het rapport de ondernemers naar een databank van experten die hen kunnen bijstaan.

Week van de bedrijfsoverdracht
De Week van de bedrijfsoverdracht staat traditiegetrouw in het teken van bewustmaking en informatieverstrekking. In de week van 16 tot 20 november 2020 organiseren de partners van Agentschap Innoveren & Ondernemen een ruim aanbod aan infosessies en adviesgesprekken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Meest gelezen in deze regio