Tinèlle-2

Hoge verwachtingen voor Barbib en Tinèlle

MECHELEN – Bij de officiële  voorstelling van restaurant Tinèlle en foodbar Barbib in Het Predikheren in Mechelen was burgemeester Somers niet karig met zijn lof voor het team van chef Verschueren, die samen met zijn vrouw Jenny Callens de twee horecazaken uitbaat. Schepen Siffer noemt het een eer dat topchef Verschueren zich in Mechelen vestigt.

Burgemeester Bart Somers: “Met de opening van restaurant Tinèlle hebben we opnieuw een culinair toprestaurant in Mechelen. Bovendien kiest het team van chef Ken Verschueren voor een herkenbare, maar verrassende foodbeleving, volledig in lijn dus met alles waar Mechelen vandaag voor staat. Tinèlle en Barbib zullen Het Predikheren doen sprankelen en geuren, en geven daarmee een extra dimensie aan deze nieuwe Mechelse hotspot.”

Björn Siffer, schepen van Cultuur en Toerisme: “Het is een eer dat een sterrenchef als Ken Verschueren zich in onze stad vestigt. Zo zet Mechelen zich jaar na jaar meer en meer op de kaart als culinaire topbestemming. Tinèlle belooft een ervaring te worden voor zowel fijnproevers als occasionele restaurantbezoekers en bedrijven. Het mooie aan dit verhaal is dat er naast deze klassezaak ook een heel toegankelijke foodbar komt voor een snelle, simpele hap.”

Tinèlle opent op 2 september, Barbib op 3 september. Topchef en zaakvoerder Ken Verschueren: “We hebben een erg lang traject achter de rug. Het was niet evident om een horecazaak te beginnen in een monumentaal pand, maar ik ben fier op wat het geworden is. We hebben de lijn van de architecten doorgetrokken en werkten samen met interieurman Raf Verwimp uit Lier. We kozen materialen die de historische waarde van het pand respecteren.”