Kim Troch – TL Doggycare Foto: Leen Van de Sande

Hondenspeciaalzaak lanceert kerstactie voor viervoeters: “Want ook asielhonden verdienen een warme kerst”

Ook de honden die opgevangen worden bij de Mechelse Dierenbescherming verdienen een leuke Kerstmis. Daarom lanceert Kim Troch van TL Doggycare een solidariteitsactie. Via de webshop kan je speeltjes of snacks kopen die op het einde van het jaar geschonken worden aan de asielhonden.

Zaakvoerder Kim Troch van hondenspeciaalzaak Tender Loving Doggycare in de Mechelse Blauwhondstraat haalde de inspiratie bij de actie ‘Pakje van je Hart’ van JOE. Daarbij kan je een pakje aankopen voor een kind in armoede. “Kerstmis moet een leuke periode zijn en veel mensen kopen dan ook iets extra voor hun hond”, zegt Kim. “Maar asielhonden worden vaak vergeten. Daarom leek het me leuk om een gelijkaardige actie op poten te zetten.”

“Via de webshop kunnen de mensen een pakje aankopen”, vertelt ze. “Het gaat om snackpakketten of speeltjes en je kan voor verschillende bedragen spullen aankopen. Het gaat om een symbolische aankoop. Eind december gaan we met de opbrengst tal van lekkers en speelgoed kopen om te schenken aan de Dierenbescherming in Mechelen. Daar worden enorm veel honden opgevangen die net als alle andere viervoeters een warme kerst verdienen.”

De actie werd begin deze week gelanceerd en leverde al meteen enkele donaties op. “Ik ben heel blij dat er positief op gereageerd wordt”, zegt Kim. “In het verleden organiseerde ik al verschillende acties, maar een kerstactie als deze is de eerste keer. Ik hoop dan ook dat we heel wat geld kunnen inzamelen. Nu is het bedoeld voor de asieldieren in Mechelen. Maar als het zou uitgroeien tot een megasucces, hoop ik in de toekomst zo veel mogelijk honden te kunnen helpen.”

Kerstsfeer

Om zo veel mogelijk klanten en andere dierenliefhebbers warm te maken voor haar initiatief, baadt de winkel en hondenkoekjesbakkerij in de Blauwhondstraat helemaal in de kerstsfeer. “Er hangen zelfs speciale hondenkoekjes in de kerstboom”, klinkt het. “En een van onze klanten bestelde prompt enkele kerststronken voor honden om te schenken aan het asiel. Het kan dus niet anders dan een warme kerst worden voor alle honden.”