Nieuws Mechelen Horeca Puurs-Sint-Amands krijgt ‘belevingscheque’

Horeca Puurs-Sint-Amands krijgt ‘belevingscheque’

Horeca Puurs-Sint-Amands krijgt ‘belevingscheque’

PUURS-SINT-AMANDS – Net als in 2020 lanceert Puurs-Sint-Amands een 10-puntenplan om de lokale economie te ondersteunen. Vooral de belevingscheque van 500 euro voor alle horecazaken springt in het oog.

“In 2020 slaagden we er in om heel snel een daadkrachtig 10-puntenplan op poten te zetten. Daar stopt het niet: in 2021 zet Puurs-Sint-Amands opnieuw de schouders onder de lokale economie met het vernieuwde 10-puntenplan”, zegt burgemeester van Puurs-Sint-Amands Koen Van den Heuvel.

Heel wat acties van vorig jaar bleken de goed keuze te zijn, want ze worden overgenomen of licht aangepast in het nieuwe plan. Nieuw dit jaar is de belevingscheque van 500 euro voor elke horecazaak. Daarmee kunnen ze een activiteit organiseren om nog meer klanten naar hun zaak te lokken en de mensen na maanden weer samen te brengen. “Ik denk aan een muzikaal optreden, een comedy- of spelletjesavond… Alles kan. Ik ben benieuwd wat onze lokale ondernemers in hun mars hebben voor hun horecazaak”, aldus Hilde Van der Poorten, schepen lokale economie in Puurs-Sint-Amands.

Overzicht van het 10-puntenplan 2021

1. Vrijstelling uitstralingsbijdrage
Handelszaken in het kernwinkelgebied van Puurs centrum betalen al jaren een jaarlijkse uitstralingsbijdrage van 125 euro. Net als in 2020 hoeven de handelaars de bijdrage in 2021 niet te betalen.

2. Snelle betalingen
Kleine lokale leveranciers van de gemeente worden zo snel mogelijk na ontvangst van de facturen betaald.

3. Uitstel betaling bedrijfsbelastingen
Om liquiditeitsproblemen te verminderen of te vermijden, worden de belastingaangiftes en aanslagbiljetten vanuit de gemeente in 2021 wel tijdig verzonden, maar zullen de Puurs-Sint-Amandse ondernemingen twee maanden extra uitstel van betaling krijgen.

4. Vermindering algemene bedrijfsbelasting
Puurs-Sint-Amands kiest om de kleinere bedrijven (detailhandel en kleinere KMO’s) te ondersteunen. Bedrijven met een totale oppervlakte van maximum 500 m² krijgen daarom een vermindering van deze belasting.

5. 50% korting standgeld marktkramers
Om de verminderde inkomsten enigszins te compenseren, krijgen de marktkramers in 2021 50% korting op hun jaarabonnement standgeld.

6. Geen kermis, geen standgeld
Voor kermissen die in 2021 niet kunnen doorgaan, betalen kermiskramers geen standgeld.  Net als de marktkramers krijgen kermiskramers 50% korting op hun standgeld.

7. 50% kwijtschelding concessievergoeding
Uitbaters van horecazaken binnen het gemeentepatrimonium kregen in 2020 een creditnota van ¼ van het concessiebedrag in hun bus.

8. Belevingscheque voor horeca
Nieuw dit jaar: elke horecazaak in Puurs-Sint-Amands krijgt een belevingscheque van 500 euro. Daarmee organiseren ze tussen nu en 30 juni 2022 een publieke activiteit in of aan hun horecazaak.

9. Verhoging buurtfeestcheque
De subsidie voor een buurtfeest  werd vorig jaar verhoogd van 150 euro naar 200 euro. Deze maatregel wordt verlengd tot eind 2022.

10. Doorstart-promobudget
In 2020 maakte Puurs-Sint-Amands een doorstart-promobudget van ca. 10.000 euro vrij. Ook in 2021 zet Puurs-Sint-Amands de lokale handel in de kijker.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.