Nieuws Mechelen ICT-KMO helpt bij keuze bedrijfssoftware

ICT-KMO helpt bij keuze bedrijfssoftware

ICT-KMO helpt bij keuze bedrijfssoftware

De meeste KMO’s zijn ervan overtuigd dat een efficiënt gebruik van ICT onmisbaar is om succesvol te zijn, maar vaak zien ze door de bomen het bos niet meer. Het aanbod van softwaretools en systemen is zo groot, dat ze niet meer weten wat ze moeten kiezen. ICT-KMO, een onafhankelijk netwerk van gespecialiseerde organisaties, wil daarbij hulp bieden.

ICT-KMO verenigt sectororganisaties, beroepsverenigingen, collectieve centra, kenniscentra en opleidingsinstellingen die betrokken zijn bij het realiseren van initiatieven (sensibilisering, ondersteuning, onderzoek,…) rond optimaal gebruik van ICT binnen KMO’s. Daarbij horen onder meer FeWeb, de Federatie van Webbedrijven, IMEC, KMONet, Sirris Vlaanderen, Unizo, het Vlaams Software Platform VSP en het WTCB.

Om KMO’s de knepen van het vak te leren wat betreft het gebruik van beheersoftware heeft ICT-KMO de brochure ‘Wegwijzer voor de KMO rond beheersoftware’ uitgebracht. Deze leidraad maakt KMO’s wegwijs in het  traject van aankoop, implementatie en verdere ondersteuning van beheersoftware.

Deze elementen mogen zeker niet over het hoofd worden gezien bij het kiezen van standaardsoftware voor een KMO:

Vóór de aankoop en de ingebruikname van de software moeten een grondige behoefteanalyse en een doorlichting van de interne organisatie van het bedrijf worden uitgevoerd, net als een analyse van de mogelijke leverancier. Na een kostenvergelijking kunnen strategische beslissingen worden genomen.

Aan de hand van de wegwijzer leren KMO’s de juiste vragen te stellen en alles op een rijtje te zetten zodat ze kiezen voor de juiste software. Met de standaard checklist in de wegwijzer kan een bedrijf verschillende leveranciers overzichtelijk vergelijken.

U kunt de wegwijzer hier downloaden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.