Nieuws Mechelen Immo Vercammen zegt ‘nee, bedankt’ tegen versoepeling

Immo Vercammen zegt ‘nee, bedankt’ tegen versoepeling

Steven Van den Eynde en Siemen Marien

Immo Vercammen zegt ‘nee, bedankt’ tegen versoepeling

PUTTE – Plaatsbezoeken in de vastgoedsector zijn onder beperkte voorwaarden weer toegestaan. Desondanks besliste Immo Vercammen om die plaatsbezoeken nog even uit te stellen. “Enerzijds voor de veiligheid en gezondheid van onze klanten en medewerkers, anderzijds omdat we geloven dat deze zogenaamde ‘versoepeling’ een kwaliteitsvolle begeleiding dwarsboomt”, zegt Steven Van den Eynde, bestuurder bij Immo Vercammen.

‘Mensen die een woning willen huren of kopen mogen de woning enkel bezoeken als er op dat moment niemand anders in het pand aanwezig is. De makelaar, de verkopers, verhuurders of huidige bewoners, mogen dus niet bij het bezoek binnen aanwezig zijn’, zo staat te lezen in de geüpdatete FAQ van de federale overheid.

Het schept alleszins heel wat onduidelijkheid, zo blijkt uit een rondvraag van Immo Vercammen bij collega-immokantoren. Het ene kantoor interpreteert dat alles terug kan en mag, anderen stellen vast dat indien men de regels toepast er in praktijk nog steeds zo goed als niets kan of mag. Immo Vercammen stelt plaatsbezoeken alvast nog even uit.

“Wij houden de veiligheid en gezondheid van onze cliënten en medewerkers boven alles. Bovendien moeten we als erkend vastgoedmakelaar voldoen aan een wettelijke zorgvuldigheids- en informatieplicht met nog eens een waslijst aan deontologische verplichtingen er bovenop”, vertelt medevennoot Siemen Marien.

De boodschap ‘Beste klant, loop maar wat rond, bekijk de woning en bij vragen kan je ons bellen of weet je ons samen met de eigenaar op straat te vinden want wij mogen niet samen met u binnen, ook niet op 3 meter afstand’, is er eentje die Immo Vercammen liever niet brengt.

“In de praktijk is dit niet werkbaar en naar veiligheid toe ook een lachertje, toch? Het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars stelt zich ook openlijk de vraag hoe de controle op hygiëne en diefstal in uw woning zal verlopen. We vinden een vastgoedtransactie te belangrijk om met de natte vinger aan de slag te gaan”, aldus Van den Eynde, die zich eveneens hardop afvraagt hoe eigenaars een goede prijs voor hun woning kunnen krijgen als ze zelf, of hun makelaar, geen rondleiding mogen geven om de pluspunten van hun woning in de verf te zetten.

Het vastgoedkantoor blijft telefonisch en via mail bereikbaar voor eender wie met vragen rond residentieel vastgoed zit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Puurs
Puurs

Minibos op bedrijventerrein

PUURS – Op het bedrijventerrein langs de A12 in Puurs, waar logistiek bedrijf Fiege is gevestigd, werd vrijdag de eerste… Lees meer

Meest gelezen in deze regio