Nieuws Mechelen In afwachting van renovatie kun je Mechelse Heilig Hartkerk al huren voor commercieel gebruik

In afwachting van renovatie kun je Mechelse Heilig Hartkerk al huren voor commercieel gebruik

In afwachting van renovatie kun je Mechelse Heilig Hartkerk al huren voor commercieel gebruik

MECHELEN – De renovatie van de Heilig Hartkerk staat op het programma in de zomer van 2023. In afwachting kunnen organisaties en Mechelaars de kerk en ook de pastorie wel al huren. De stad hanteert verschillende tarieven voor mARTa. Tegen verminderd tarief is de prijs bijvoorbeeld 150 euro per dag, bij commercieel gebruik bedraagt hij 500 euro voor een dag.

De gemeenteraad keurt het retributiereglement voor de verhuur maandagavond goed. De stad nam de kerk in de Adegemstraat in april dit jaar in erfpacht en vormt ze om tot een sociocultureel centrum en een ontmoetingsplaats voor de buurt: mARTa. Een grondige renovatie van het gebouw is pas gepland in de zomer van volgend jaar.

“Het zou zonde zijn om deze prachtige grote ruimte in hartje Mechelen al die tijd onbenut te laten”, zegt Björn Siffer (Vld-Groen-m+), schepen van Cultuur. Daarom kan je de kerk en de pastorie vanaf zondag 1 mei al vanaf een halve dag huren.“Zo kunnen verenigingen, organisaties of bedrijven hier bijeenkomsten organiseren, maar bijvoorbeeld ook scholen of particulieren. Alles is mogelijk”, vertelt de schepen.

Op die manier hoopt Mechelen mART als nieuwe cultuurtempel ook bekend(er) te maken bij een groot publiek. “Tegelijk bieden we ook een antwoord op de vraag naar gemeenschappelijke ruimte”, zegt Koen Anciaux (Vld-Groen-m+), schepen van Eigendommen.

Ontdek hier alle tarieven

Voor de verhuur van mARTa hanteert de stad drie tariefstelsels. Voor organisaties van de stad, stedelijke adviesraden, erkende actieve socioculturele verenigingen, politieke partijen en schoolse activiteiten van Mechelse scholen geldt het verminderd tarief. Dat bedraagt 75 euro voor een halve dag en 150 euro voor een hele dag. Voor de pastorie is dat respectievelijk 45 euro en 90 euro.

Het marktconform tarief is van toepassing voor niet-erkende socioculturele verengingen, scholen van buiten Mechelen en personen die een activiteit organiseren met culturele insteek. Dat tarief bedraagt voor de kerk 125 euro voor een halve dag en 250 euro voor een volledige. Voor de pastorie betaal je 75 euro en 150 euro. Het commercieel tarief is vastgelegd op 250 euro voor een halve dag en 500 euro voor een hele dag. De pastorie heb je dan voor 150 euro een halve dag en voor 300 euro een volledige dag.

www.mechelen.be/verhuur-marta

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.