inetum General Manager Johnny Smets in de nieuwe kantoren van Inetum. In september openen de deuren. — © Dirk Vertommen

Inetum België verhuist zijn hoofdkantoor en 750 medewerkers naar Mechelen

Inetum verhuist zijn hoofdkantoor, dat nu in het Vlaams-Brabantse Huizingen, naar Bedrijvenpark Zuid in Mechelen. Deze strategische verhuis zorgt ervoor dat het bedrijf nu nog dichter bij zowel zijn klanten als zijn werknemers gesitueerd is, wat een efficiëntere en doeltreffendere samenwerking mogelijk maakt. Het nieuwe kantoor, gelegen in de Bedrijvenlaan 4, wordt een centrum voor samenwerking en innovatie en zal dienen als uitvalsbasis voor ongeveer 750 medewerkers.

Inetum is een Europese leider in digitale diensten. Inetums team van 28.000 consultants en specialisten verspreid over 19 landen zet zich elke dag in om een digitale impact te hebben voor bedrijven, overheidsinstellingen en de maatschappij. De oplossingen van Inetum zijn erop gericht om bij te dragen aan de prestaties en innovatie van haar klanten en aan het algemeen belang. Het bedrijf werkt samen met grote software-uitgevers om de uitdagingen van digitale transformatie aan te gaan met nabijheid en flexibiliteit.

Mechelen als uitvalsbasis
Na een onafhankelijke studie door een externe partner was de keuze voor Mechelen als nieuwe locatie gebaseerd op verschillende strategische overwegingen. Ten eerste biedt Mechelen een gunstige ligging in België, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor werknemers, klanten en prospects. Bovendien staat Mechelen bekend om haar rijke talentenpool in de IT-sector, waardoor het de ideale locatie is voor het Belgische hoofdkantoor. Inetum is momenteel actief op zoek naar ongeveer 150 medewerkers voor zo’n 75 verschillende jobs.

Ook burgemeester Bart Somers beaamt de troeven van zijn stad. "Mechelen is al geruime tijd de economische motor van onze regio. De aankondiging van vandaag onderstreept opnieuw de unieke positie van onze stad in de Vlaamse ruit", vertelt hij. "Niet alleen zien we met de komst van Inetum een pak nieuwe werkgelegenheid tegemoet. Dankzij de 750 jobs die naar hier verhuizen, behoort het bedrijf meteen ook tot de top 10 grootste werkgevers van Mechelen. Qua werkgelegenheid spreken we hier dan ook over de grootste aankondiging van nieuwe zakelijke bedrijvigheid in onze stad deze eeuw. Ronduit historisch!"

Duurzaamheid staat centraal
Door te verhuizen naar Mechelen verkleint Inetum zijn ecologische voetafdruk, in lijn met zijn engagement voor duurzaamheid en flexibel werken. Het bedrijf hecht veel belang aan duurzaamheid en heeft daar dan ook rekening gehouden bij de keuze van zijn nieuwe kantoren. Met de verhuis van Huizingen naar Mechelen reduceert Inetum de kantoorvloer voor zijn hoofdkantoor van 5371 m² naar 1699 m², wat veel dichter aanleunt bij de realiteit van vandaag.

Bovendien heeft Inetum bij de keuze voor Mechelen sterk de nadruk gelegd op mobiliteit, met een kantoor dat zowel met het openbaar vervoer en de fiets als met de auto goed bereikbaar is. Meer dan 50% van Inetums vloot rijdt gedeeltelijk of volledig elektrisch, wat nog maar eens toont dat het bedrijf zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen. Ook gelooft Inetum sterk in renovatie om extra bouwwerkzaamheden en de bijbehorende uitstoot te vermijden, wat leidde tot de keuze voor een gerenoveerd gebouw in Mechelen.

Inetums Way of Working
"De verhuis van ons hoofdkantoor naar Mechelen is een zeer bewuste keuze", zegt Johnny Smets, General Manager van Inetum België. "Dicht bij onze klanten zijn is een belangrijk element in onze strategie. We hebben klanten over het hele land, met een belangrijke concentratie tussen Brussel en Antwerpen en in de ruime regio rond Mechelen."

Maar ook de werknemers spelen een rol bij de keuze voor Mechelen als nieuwe uitvalsbasis. "Voor de grootste groep is Mechelen een goede geografische locatie. Een van onze waarden is elkaar helpen. We zijn een "mensenbedrijf". Samenwerking en interactie zijn noodzakelijk om onze klanten te helpen hun doelen te bereiken en zo onze eigen doelen te bereiken. Onze nieuwe kantoren zullen sterk gericht zijn op samenwerking, wat ook de persoonlijke ontwikkeling stimuleert en teamwerk, uitwisseling en creativiteit verder bevordert", besluit Smets.

De nieuwe kantoren zullen worden voorzien van moderne werkplekken om samenwerking en innovatie te stimuleren. Deze ruimten zullen worden geoptimaliseerd om Inetums flexibele manier van werken te ondersteunen. De medewerkers kunnen namelijk plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Naargelang de mogelijkheden binnen hun werk voor klanten en hun team, hebben medewerkers ook flexibele werktijden om werk en privé optimaal te kunnen combineren. Het hoofddoel van het nieuwe hoofdkantoor is dus om collega's en klanten te ontmoeten en om teams met elkaar in contact te brengen. In de Mechelse kantoren zijn daarom meer dan 120 vergaderplaatsen voorzien. De rest van de tijd werken mensen meestal bij klanten op kantoor of van thuis uit.

Lokale aanwezigheid versterken
Naast het nieuwe hoofdkantoor in Mechelen, bevestigt Inetum zijn engagement naar Wallonië toe. Het bedrijf onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een Waals kantoor. Het bedrijf zal ook zijn kantoren in Gent en Leuven behouden, evenals een satellietkantoor in Houthalen (Limburg), waardoor het zijn lokale aanwezigheid in België verder versterkt, dicht bij zijn werknemers en klanten.

Wat het nieuwe hoofdkantoor in Mechelen betreft, staat Inetum open voor samenwerking met de lokale gemeenschap in Mechelen, met als doel de lokale verankering te versterken en de sociaaleconomische groei in de regio te stimuleren.