TheArchitect

Inno.com opent opnieuw parkmuseum

[caption id="attachment_22180" align="alignleft" width="260"] Exclusieve muurschilderij bij inno.com door Henk Visch.[/caption]

Het park van IT-bedrijf inno.com is opnieuw omgetoverd tot een openluchtmuseum. Johan Cattersel, ceo van het bedrijf uit Beerzel, doet dat al voor het negentiende jaar op rij. In nauwe samenwerking met het Middelheimmuseum openen ze er de jaarlijkse expositie Art in the Park. “Het is een speciale editie die de naam The Architect krijgt. De tentoonstelling werd volledig bepaald en samengesteld door de gerenommeerde Nederlandse kunstenaar Henk Visch die onder andere op de Biënnale van Venetië heeft gestaan”, zegt Johan Cattersel.

Het concept startte negentien jaar geleden toen Johan Cattersel een manier zocht om zijn klanten en prospecten op een boeiende manier samen te brengen. “Iets dat in de IT-wereld niet evident is”, aldus Johan Cattersel. “Als kunstliefhebber heb ik bewust voor deze invulling gekozen.” De eerste editie vond plaats met een viertal klanten. “De bedoeling was dat dit netwerkevent eenmalig zou plaatsvinden, maar de reacties waren zo goed dat we besloten hebben om dit te blijven doen. Het is een perfecte setting om in een aparte sfeer over business en andere zaken te praten.”

De vorige jaren kon het event rekenen op de aanwezigheid van kunstenaars zoals Roger Raveel, Chantal Grard, Jan Desmarets, Hélène Jacubowitz, Mark Dedrie, Luc Ledene en Mariette Teugels.

Tijdens deze editie van Art in the Park zullen er in totaal meer dan zestien beelden en tekeningen van Henk Visch te bewonderen zijn. Het centrale pronkstuk is het beeld The Architect, dat met zijn drie meter hoog boven alles uittorent. De expositie wordt aangevuld met nooit eerder vertoonde werken van de Antwerpse architect Renaat Braem. Het gaat om schetsen en een fotografisch luik met een vijftigtal beelden van zijn bouwwerken. “Ook de geschiedenis van het bedrijfsgebouw, dat ooit dienst deed als ziekenhuis, valt er te bespeuren”, zegt Johan Cattersel. “Dat gebouw heeft trouwens op het laatste moment nog een make-over gekregen. Toen Henk Visch in het park de laatste hand aan de expo kwam leggen, vond hij dat één van de weinige kale muren een likje verf kon gebruiken. Hij besliste prompt om er een exclusieve muurschilderij voor Art in the Park op te maken.”

Na de opening op 19 mei is het park van inno.com tot en met 30 juni toegankelijk voor het publiek.