INNOCOM voegt 3D toe aan jaarlijkse openluchttentoonstelling

BEERZEL - Het Belgisch IT- stategisch adviesbureau INNOCOM opent haar jaarlijkse openluchttentoonstelling Art In The Park. Voor deze editie gaan ze aan de traditionele tentoonstelling voorbij en mikken ze vooral op de beleving van de bezoeker.

[caption id="attachment_38788" align="alignleft" width="225"] Leo Copers.[/caption]

De openluchttentoonstelling Art in the Park wordt, zoals alle jaren, georganiseerd door een comité dat bestaat uit Sara Weyns, directeur van het Middelheimmuseum, Ernest van Buynder, erevoorzitter Muhka en Johan Cattersel van INNOCOM. Net zoals vorig jaar werkt het comité samen met de kunstgalerij voor modern art Keteleer Gallery.

In het park rondom het bedrijf in Beerzel zet INNOCOM telkens één of meerdere kunstenaars in de kijker. Dit jaar gaat die eer naar de Gentse kunstenaar Leo Copers. Sinds de late jaren '60 werkt hij voornamelijk aan sculpturen, installaties en performances. Het concept van deze tentoonstelling werkte hij uit samen met zijn vrouw mARTine.

3D-wandeling

Dankzij een 3D-wandeling kan iedereen de tentoonstelling ook samen met de kunstenaar bezoeken. INNOCOM maakte een video in 3D waarin Leo Copers je meeneemt langs de kunstroute door het park van het bedrijf en daarbij uitleg geeft bij zijn werken.

Art in the Park 2019 zorgt voor een actieve belevenis door bezoekers te betrekken in een co-creatieproject en door interactie met de kunstwerken. “Art in the Park is meer dan een kunstexpositie”, licht Johan Van Looy, ceo van INNOCOM en genomineerd als Young Top Manager of the Year, toe. “Voor de openingsavond vroegen we alle genodigden ook om een bloem mee te brengen. Die zullen we gebruiken om een nieuw kunstwerk, genaamd How Flower is my Power, te maken." Een aantal werken laten ook interactie toe. Bezoekers zullen zich bijvoorbeeld vrijwillig in een publieke gevangeniskooi kunnen opsluiten om te reflecteren.

Masteropleiding Enterprise Architecture

Naast consultancy-activiteiten biedt INNOCOM, dat werd opgericht in 1998 en 80 medewerkers telt, via haar opleidingsinstituut IC Institute ook een geaccrediteerde masteropleiding in Enterprise Architecture aan. Op de openingsavond van de openluchttentoonstelling ontvangen de nieuwe masters hun diploma.

Art in the Park is nog tot 30 juni gratis te bezoeken in het park rond INNOCOM.