Gilles Borms en Inez Dochez. Foto Wout Van Den Eede

Interieurzaak uit Bornem verhuist

Wonen met Idee is al jaren een begrip in Bornem. De interieurzaak is sinds 1994 gevestigd in het Pakhuis op de hoek van de Molenveldweg en de Hingenesteenweg. Vanaf dit jaar ontvangt mede-eigenaar Inez Dochez klanten uitsluitend aan de overkant van de spoorweg in het Huis, ofwel het Notarishuis.

Sinds 5 januari is Wonen Met Idee gevestigd in het Huis, of het Notarishuis aan het station van Bornem. “We kochten dit prachtige pand in 1996 als aanvulling op onze oorspronkelijke showroom, het Pakhuis, aan overkant van de spoorweg”, zegt mede-eigenaar Inez Dochez (57). “Maar vanaf dit jaar zullen we uitsluitend hier onze klanten ontvangen.”

Inez richtte Wonen met Idee, toen nog ‘ID’, op in 1988. Samen met haar wijlen echtgenoot Kris Borms bouwde ze de zaak verder uit en verhuisde ze in 1994 naar Bornem, waar ze het Pakhuis als showroom innamen. “Sindsdien zijn we meer en meer geëvolueerd naar een adviesbureau”, legt Inez uit. “Corona gaf een beetje de genadeslag aan het model waarbij je een heel uitgebreide showroom moet hebben.”

(De tekst gaat verder onder de foto)

Het Bijhuis. Foto Wout Van Den Eede
Het Bijhuis. Foto Wout Van Den Eede

De verhuis van Wonen met Idee naar het Huis is het begin van een modernere aanpak. “Hier kunnen we klanten echt charmeren en inspiratie geven over wat ze willen doen met hun interieur”, zegt Inez. “Mijn zoon Gilles kwam op het idee om van het Huis een ecosysteem te maken. Met een bijhorende horecazaak, het Bijhuis, waar recepties kunnen doorgaan en waar men in de zomer kan terrassen. En in het Notarishuis zelf verhuren we aan heel wat bedrijven werk-en bureauruimtes.”

In 2018 nam de tweede generatie, zoon Gilles, een actieve rol op binnen het bedrijf. “Na de grondige renovatie van het Notarishuis in 2022, zette hij het initiatief Het Huis.works op poten”, zegt Inez. Het Notarishuis herbergt sindsdien kantoren en meeting rooms voor enkele bedrijven. “Zo hebben we een boekhoudkantoor, enkele IT-bedrijven en een wijnkoelkastverkoper.”