Gevel

Internationale award én nieuwe escape experience voor De Gouden Kooi

MECHELEN – Dat de Mechelse escape room De Gouden Kooi regelmatig (internationale) erkenning krijgt is niks nieuws. Het afgelopen weekend mocht men voor het derde jaar op rij een internationale award ontvangen voor haar escape experience ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’. Ondertussen kondigen de zaakvoerders de komst van een nieuwe ‘escape experience’ aan.

Het gaat om de TERPECA-award. Deze internationale award met de VS als thuisbasis kan je vergelijken met de oscars voor de filmindustrie, en is op wereldniveau toonaangevend voor de hele escape room sector. 796 wereldwijde fans, die samen 177.417 escape rooms speelden, bepaalden de ultieme top 50 van de wereld. En ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ is voor het derde jaar op rij opgenomen in de top.

‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ was de eerste escape experience in België en opende de deuren in maart 2019 op de Haverwerf in Mechelen. De room werd bedacht en gebouwd door Jan Gheyle en Bert Briké, die beiden het concept van escape rooms in 2016 naar Mechelen brachten.

“Eerder dit jaar werden we al bekroond met de ‘Travellers’ Choice’ award van Tripadvisor, haalden we een vijfde plaats op de ‘Escape Room’ award van een Spaans initiatief en waren we genomineerd voor de ‘Bullseye award’ van Escape The Roomers (uit de VS)”, aldus Jan Gheyle, “maar de TERPECA award is toch de belangrijkste van allemaal. We zijn uitermate trots dat we voor het derde jaar op rij tot de absolute top van de wereld behoren.”

Maar er is nog meer nieuws. “We zijn al meer dan twee jaar bezig aan onze tweede escape experience, die ‘De wraak van Han’ zal heten. Deze zullen we openen in het voorjaar van 2022,” straalt Bert Briké. “We hebben ons team gevoelig uitgebreid en proberen met deze escape experience de lat alweer hoger te leggen. We merken dat onze fans echt niet kunnen wachten op deze nieuwe escape experience, en kijken al uit naar de eerste reacties. Nog een paar maanden, en het is zover.”