Nieuws Mechelen Intervest krijgt eerste laadpleinen

Intervest krijgt eerste laadpleinen

Intervest krijgt eerste laadpleinen

Vastgoedvennootschap Intervest heeft op Mechelen-Noord de eerste twee slimme laadpleinen geopend. De zogenaamde ChargingPlaza’s zijn de eerste in België. Hiermee komen ze op Mechelen Campus tegemoet aan de groeiende laadbehoefte voor elektrische wagens. De laadpleinen verdelen de beschikbare energie slim over het aantal auto’s.

Het eerste ChargingPlaza is geplaatst in de ondergrondse parkeergarage bij de kantoorpanden van Intervest en bevat 22 laadpunten. Deze parkeerplaatsen zijn te huur voor bedrijven die in de kantoorpanden gevestigd zijn. Het tweede ChargingPlaza biedt in totaal twaalf laadpunten, waarvan acht binnen en vier buiten.

“Het aantal e-rijders neemt toe en daarmee ook de behoefte van bedrijven om laadfaciliteiten aan klanten en werknemers te kunnen aanbieden”, zegt Jean-Paul Sols, ceo bij Intervest. “Wij vinden het belangrijk om bij het verhuren van onze panden ook de benodigde faciliteiten aan te bieden die slim gebruik maken van de bestaande energievoorziening.”

Intervest is verheugd met de nu al enorme belangstelling op Mechelen Campus. “Vrijwel alle parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage met laadpunt zijn al voor de oplevering verhuurd.”

Slim gebruik

De ChargingPlaza oplossing van Allego is een slim centraal systeem dat de stroomvoorziening naar alle beschikbare punten regelt. Waar losse laadpalen altijd op vol vermogen laden en kostbaar zijn, stelt het ChargingPlaza de stroomtoevoer af op de real-time laadbehoefte van de e-rijder en de eigenschappen van de auto.

Met eenzelfde stroomcapaciteit kan via het laadplein een veelvoud aan laadpunten gefaciliteerd worden. “Met deze keuze anticipeert Intervest als eerste organisatie in België slim op de versnelde groei van elektrisch vervoer die in Vlaanderen en België plaatsvindt”, zegt Steven Colla, Business Development Manager bij Allego.

Naast deze laadpleinen in Mechelen komen er in de nabije toekomst nog vier andere ChargingPlaza’s in onder meer Brussel en Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.