Nieuws Mechelen Investering van 10 miljoen voor Technopolis

Investering van 10 miljoen voor Technopolis

Investering van 10 miljoen voor Technopolis

MECHELEN – Technopolis start nog dit jaar met een grondige vernieuwing van haar tentoonstellingsruimte en infrastructuur. Het doe-centrum in Mechelen krijgt hiervoor een investeringssubsidie van 10 miljoen euro van de Vlaamse overheid.

Na 19 jaar is Technopolis toe aan een update om aan te haken bij de technologische ontwikkelingen van vandaag en morgen. Daarover zijn het bestuur van Technopolis en Vlaams minister Philippe Muyters het eens. De Vlaamse Regering beslist daarom om Technopolis een  investeringssubsidie van 10 miljoen euro toe te kennen.

Niet alleen de infrastructuur zal overigens een transformatie ondergaan, ook de werking van Technopolis krijgt een nieuw elan, waarbij ingezet wordt op sterke partnerschappen die het succes en de uitstraling van Technopolis nog zullen vergroten.

Op zoek naar steun bedrijven
Dankzij deze investeringssubsidie  kan Technopolis dit jaar nog starten met het vernieuwingsproces en plant het eind dit jaar al een eerste nieuwe zone te kunnen opleveren, een plek voor creatieve denkers en makers vanaf 14 jaar. De vernieuwing in de tentoonstellingsruimte zal duidelijk zichtbaar zijn. Populaire klassiekers zoals de fiets op de kabel en het spijkerbed blijven op de vloer, maar de volledige uitstraling en inrichting van de tentoonstelling zal de komende jaren drastisch veranderen om te evolueren naar een plek waar kinderen, jongeren en volwassenen de toekomst nog meer kunnen ervaren.

Luc Van den Brande, voorzitter van de Raad van Bestuur van F.T.I/Technopolis: “De komende jaren staan we voor een geweldige uitdaging. De investeringssubsidie geeft ons gelukkig een flinke duw in de rug, maar het zal aan het bestuur en de medewerkers van Technopolis zijn deze plannen waar te maken. Naast deze helpende hand van de Vlaamse overheid zal Technopolis ook partners nodig hebben om zowel financieel als inhoudelijk aan de toekomst te kunnen blijven bouwen. Bedrijven zien het nut ervan in om hun verdiensten aan een breed publiek te communiceren en om de talenten van kinderen en jongeren te ontwikkelen. Alleen vinden bedrijven het niet altijd even gemakkelijk om dat publiek te bereiken en laat dat nu net zijn waar Technopolis heel goed bij kan helpen.”

Technologie voor iedereen
Technopolis zal onder de #Technopolisbouwt de bezoekers op de hoogte houden van de geplande werken, up to date informatie geven over de deelprojecten en bijhorende timing en de nieuwsgierigen verrassen met sneak previews van vernieuwingen in Technopolis.

Op de planning staan een hele reeks infrastructurele aanpassingen zoals de herinrichting van het onthaal en de shop, aanpassing van de signalisatie en de verbouwing van het restaurant. Deze werken hebben als doel de algemene bezoekerservaring te optimaliseren. Technopolis staat momenteel vooral bekend als een plek voor (gezinnen met) kinderen, maar gaat nog breder. Het is namelijk de bedoeling om iederéén, en in het bijzonder diegenen waarvan je het minst verwacht  te bereiken, zowel binnen als buiten Technopolis en zowel off- als online.

“Doelstelling is om meer draagvlak te creëren voor wetenschap en technologie”, zegt Stephane Berghmans, CEO van Technopolis. “Ons toekomstplan beschrijft en becijfert duidelijk de structurele aanpassingen en vernieuwingen die nodig zijn om van het doe-centrum opnieuw een future-proof demonstratieplatform te maken, waar we zoveel mogelijk mensen kunnen fascineren. Want alles start bij die fascinatie. Deze  substantiële investeringssubsidie zal ons helpen om nog méér mensen te kunnen fascineren, en misschien ook zelf aan het experimenteren te zetten, om zo mee antwoorden te vinden op concrete uitdagingen voor de toekomst.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.