Nieuws Mechelen Investinspain.be wijst weg naar Spaans vastgoed

Investinspain.be wijst weg naar Spaans vastgoed

Investinspain.be wijst weg naar Spaans vastgoed

Mechelen is de uitvalsbasis van een nieuw vastgoedkantoor dat gespecialiseerd is in de regio rond Marbella en Estepona in het zuiden van Spanje. Gunther De Vleeschouwer en zijn echtgenote Sofie, al elf jaar actief als projectonwikkelaars, hebben in oktober 2016 Investinspain.be opgericht. “Wij bieden een One Stop Shop, van aankoop tot bemeubelen en property-beheer.”

Gunther De Vleeschouwer: “Mijn echtgenote en ikzelf hebben in 2006 een firma voor projectontwikkeling opgericht, en sinds vijf jaar is die gevestigd in Mechelen. Toen we besloten Investinspain.be op te richten, was het logisch ook deze firma in Mechelen te vestigen. De stad is in België relatief centraal gelegen, wat vaak gunstiger is voor de fileproblematiek, zowel voor ons als voor onze klanten.”

Dat het nieuwe vastgoedbedrijf zich specifiek richt op Marbella, heeft onder meer een persoonlijke reden. “Sedert meer dan 30 jaar ben ik er kind aan huis. Ik ken de regio dus niet alleen zeer goed, maar ik heb er ook een emotionele band mee. Bovendien heeft deze regio het warmste klimaat van heel Europa. Ook onze toekomstige klanten weten dat, waardoor de aantrekkingskracht van deze streek groot is.”

Het jonge bedrijf heeft zowel in Mechelen als in Spanje een kantoor. “We vinden het belangrijk ook in België een kantoor te hebben, want dat maakt de drempel voor potentiële klanten veel lager. Ze kunnen in België reeds heel wat info verzamelen en daarna pas afreizen naar de regio om vastgoed te bekijken.”

Wie vastgoed koopt in het buitenland, krijgt te maken met andere gewoonten, regels en wetgevingen. “Daarom bieden wij een hele reeks diensten aan. Investinspain.be is een One Stop Shop. Wij bekommeren ons niet alleen om de formaliteiten bij de aankoop, maar zorgen indien nodig ook voor meubelen en beheren later het vastgoed als de klant dat wenst.”

Volgens Gunther en Sofie is het nu het geschikte moment om vastgoed te kopen. “De intrestvoeten zijn zeer laag in België, zodat lenen interessant is, terwijl de waarde van vastgoed in Spanje fors stijgt. De huidige bouwnormen zijn er streng, en er wordt gebouwd in een hedendaagse stijl die erg aanspreekt. Het vastgoed in die regio kan uitstekend worden verhuurd op seizoensbasis, en het is zeer vlot bereikbaar vanuit elke Belgische luchthaven. Na 2,5 uur vliegen ben je in een levendige regio met een warm klimaat, een heerlijke keuken en lage leefkosten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.