Jan Gheyle (2) Jan Gheyle

Jan Gheyle opnieuw voorzitter van de Belgische escape room federatie

MECHELEN - Afgelopen week vond de algemene vergadering plaats van BEFEB. BEFEB is de Belgische escape room federatie, die meer dan 50 escape rooms verenigt. Via een stemming onder de leden werd Jan Gheyle, mede-eigenaar van De Gouden Kooi in Mechelen, verkozen tot voorzitter.

“Ik stond mee aan de wieg van BEFEB als oprichtend bestuurslid in 2019. In 2020 vervulde ik al eens de rol van voorzitter, maar in 2021 werd het even te druk, en liet ik het aan anderen over. In 2022 heb ik echter weer de volle goesting om de federatie verder uit te bouwen. Het is dan ook fijn dat de leden met overgrote meerderheid beslist hebben me dat vertrouwen te geven. Ik wil dit jaar vooral inzetten op de interne netwerking en de sector van de escape rooms nog bekender maken bij het brede publiek. Dat doe ik uiteraard niet alleen. Het voltallige bestuur bestaat uit 6 mensen uit de sector.”

2021 was voor de escape rooms geen evident jaar. Het werd een jaar waarin ze meer dan een half jaar gesloten bleven door geldende coronamaatregelen. Op 28 januari mochten ze weer openen. “Laat ons hopen dat de sluitingen nu achter de rug zijn. Wij kunnen perfect en veilig openen door bepaalde maatregelen toe te passen. Het lijkt me dat drastische sluitingen nu niet meer aan de orde zijn”, besluit kersvers voorzitter Jan Gheyle.