Jan Simons Voorzitter Jan Simons (foto Dirk Vertommen)

Jarige PRIM gaat samenwerken met andere Mechelse netwerkorganisaties

MECHELEN – Op 6 december zou PRIM (Public Relations Industrie Mechelen) haar 50ste verjaardag gevierd hebben met een galadiner. Corona stak daar echter een stokje voor waardoor het evenement wordt verschoven naar volgend jaar. Maar in de marge was er wel ander interessant nieuws te rapen over PRIM.

Naar de toekomst toe wil PRIM meer gaan samenwerken met andere netwerkorganisaties uit de Dijlestad. PRIM-bestuurslid Gerrit Van Riet van KBC Mechelen nam het initiatief om een gezamenlijke facebookpagina ‘Ondernemend Mechelen’ op te richten. “Er zijn veel netwerkorganisaties die ervoor zorgen dat Mechelen een bruisende stad is zoals we die vandaag kennen. Mechelen is uitgegroeid toen een aantrekkingspool voor bedrijven en ondernemers. Ondernemers mag je zeer ruim nemen. Dat gaat van de zelfstandige met een éénmanszaak tot de multinational. Vanuit PRIM proberen wij die ondernemers te steunen, te adviseren en te inspireren. Maar zoals gezegd in Mechelen zijn er verschillende belangenverenigingen die allemaal hetzelfde doel nastreven. Enige tijd geleden hebben de bestuursleden van deze verschillende belangenverenigingen de hoofden bijeen gestoken om te zien hoe we elkaars werking kunnen versterken zodat dit jullie ten goede komt. Het gaat om Horeca Mechelen, Industrie Mechelen Noord, Industrie Mechelen Zuid, JCI Mechelen, Jong Voka Mechelen, Mechelen Meemaken, PRIM , Project 2800, Unizo Mechelen en Voka Mechelen. Samen hebben we een Facebookgroep opgericht onder de naam ‘Ondernemend Mechelen’ met de bedoeling om onze events kenbaar te maken aan al onze leden, van welke belangenvereniging ze ook lid zijn”, legt Gerrit uit.

De initiatiefnemers zijn ervan overtuigd dat ze de Mechelse ondernemer nog beter kunnen informeren, steunen en elkaars netwerk verder uitbreiden. Ondermeer alle events die door een van de partners georganiseerd worden zullen een plaatsje krijgen op ‘Ondernemend Mechelen’.

Toen in 1971 PRIM werd opgericht was het vooral de bedoeling om een connectie te maken tussen het bedrijfsleven en de politiek in Mechelen. Tot op vandaag wordt die doelstelling hoog in het vaandel gedragen. “Het is zelfs zo dat sinds de oprichting van PRIM, de secretaris of kabinetschef van de Mechelse burgemeester, ook de secretaris is van PRIM. Op die manier kan je op een informele, losse manier met de politici spreken, iets wat eventuele toekomstige formele gesprekken vergemakkelijkt”, zegt jan Simons van Congrescentrum Lamot. Hij is voorzitter van PRIM.

PRIM heeft op vandaag een 120 leden die een jaarlijkse bijdrage van 80 euro betalen. Die leden worden een keer per maand uitgenodigd om een werklunch bij te wonen waar er een interessante spreker geprogrammeerd staat.