Nieuws Mechelen JBC opent filiaal met duurzame focus in winkelpark Malinas

JBC opent filiaal met duurzame focus in winkelpark Malinas

JBC opent filiaal met duurzame focus in winkelpark Malinas

MECHELEN – Donderdag 28 oktober opent de JBC-winkel in het gloednieuwe winkelpark Malinas de deuren. Malinas staat volledig in teken van duurzaamheid, iets wat nauw aansluit bij de visie van JBC. Het winkelfiliaal van JBC in Malinas is een vervolg op het succesverhaal van de vernieuwde JBC winkel in Leuven, die eerder dit jaar opende en focust op familie en duurzaamheid. In de winkel in Malinas zijn allerlei leuke duurzame snufjes te vinden, gemaakt in samenwerking met lokale partners, zoals bijvoorbeeld door CiLAB geüpcyclede gordijnen in de pashokjes.

Malinas zal het meest duurzame en groene winkelpark van België worden, met verschillende innovatieve aspecten. Een derde van de site is groen, met als blikvangers een rietvijver, een gigantisch groendak en een volledig groene achtergevel. Het dak is bovendien bedekt met 7.000 zonnepanelen, die alle winkels en horecazaken van elektriciteit zullen voorzien.

JBC is al meer dan twintig jaar koploper op gebied van duurzaamheid, wat de Belgische retailer de perfecte partner maakt voor het duurzame concept van Malinas. Zo bracht JBC enkele jaren geleden als eerste grote kledingketen de post consumer denim uit, een collectie van nieuwe denim gemaakt uit ingezamelde kledij. Daarnaast tovert JBC sinds vorig jaar oude petflessen om tot gereycleerde donsjassen voor jong en oud.

Die duurzame visie vertaalt zich nu in verschillende leuke blikvangers in de JBC-winkel in Malinas. Zo slaan JBC en Mechels circulair textiellab CiLAB na een eerdere succesvolle samenwerking omtrent de upcycled SIMP truien, nogmaals de handen in elkaar. CiLAB maakte nieuwe, hippe gordijnen van denim uit vorige JBC-collecties, die gebruikt worden voor de pashokjes in de JBC-winkel in Malinas. In de winkel vind je ook een duurzaamheidscorner, waarin de JBC Local Market te vinden is, samen met een inzamelbox voor oude kledij, die JBC een nieuw leven geeft. Tapijten en kussens, gemaakt van afvalmaterialen door een lokale ontwerpster, maken de zithoek in de winkel extra gezellig en ook de zitmeubeltjes in de winkel werden gemaakt uit afvalhout van oude JBC-winkels met een lokale ontwerpstudio.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.