jci-lier2

JCI Lier scoort met Pop-Up week

jci-lier-kleinere-afmetingIn het voorjaar van 2016 organiseerde JCI vzw Lier, in nauwe samenwerking met Stad Lier, de Pop-Up week. Met het project wilde de vereniging voor jonge professionals en ondernemers het potentieel van het winkelleven in de Pallieterstad aantonen en starters de kans geven om te proeven van een eigen zaak. En in die doelstelling is JCI Lier meer dan geslaagd, met zelfs enkele awards tot gevolg.

Enerzijds kende de subsidieregeling van de stad Lier voor startende ondernemingen in de winkelstraat een extra boost. De stad heeft dankzij de feedback van bestaande en geïnteresseerde bedrijven meer inzicht gekregen op de vragen en bezorgdheden, wat er voor zorgt dat Lier nog verder kan groeien als winkelstad. Anderzijds vormde de Pop-Up week ook een leerrijke periode voor de drie pop-ups die deel uitmaakten van het project. Zo zagen Gingerwald en Strider dankzij het initiatief hun sales en naamsbekendheid toenemen. Ook de mini-onderneming ‘Tis omzeep van leerlingen uit het Sint-Ursula Instituut kende een groot succes. De opbrengst van het Pop-Up week project werd geschonken aan BuSo Lier.

De Pop-Up week werd tweemaal bekroond op het Vlaams Congres. Kenneth De Decker, commissiedirecteur van het project, won op Vlaams niveau de prijs voor Beste Ondernemingszin. Op Belgisch niveau sleepte het project de eerste prijs binnen in de prestigieuze categorie ‘Best Local Economic Development Program’, wat trouwens de eerste prijs voor JCI Lier op dit niveau. Ook een ander project van de vereniging, Businessclasses, kreeg toen een eervolle vermelding. Kenneth De Decker blikt fier terug op het project: “Binnen JCI heerst de leuze: ‘one year – one job’. Elk jaar werken wij aan een ander project. De awards zijn een leuke extra. Het bewijst dat wij als organisatie de juiste keuze hebben gemaakt om een project op te starten, dat enerzijds een maatschappelijke en anderzijds een economische impact heeft gehad. Wij hebben de bedoeling om impact te creëren met onze projecten en doelen die we willen nastreven en op die manier ook de stad die we vertegenwoordigen vooruit te helpen.”

De honger van JCI Lier is groot. “We hebben het dossier ook ingediend voor het komende wereldcongres in Quebec. Stiekem hopen we dat we daar ook een award winnen. Verder gaan we dit jaar een nieuw project opstarten om dat met evenveel goesting tot een succes te laten groeien.”