Van Hool werknemers Archiefbeeld. Foto: BELGA

Jobbeurs voor ex-werknemers Van Hool verhuist naar Mechelen

De jobbeurs voor het personeel dat vroeger bij busbouwer Van Hool aan de slag was, zal plaatsvinden op 28 mei in de Mechelse Nekkerhal. Normaal ging de beurs plaatsvinden in Putte, maar door de grote vraag van bedrijven had de VDAB meer plaats nodig.

"De interesse is groot", zegt Sandra Van Loo van VDAB. "We zijn moeten uitwijken omdat er zich al 200 bedrijven hebben gemeld." De organisatie van de beurs verloopt in samenwerking met technologiefederatie Agoria, werkgeversfederatie Voka en mtech+, een loopbaanfonds uit de sector van de metaal- en technologische industrie.

Bij Van hool werkten er tot voor het faillissement ongeveer 2.400 mensen. Van hen hebben er momenteel al 300 een nieuwe baan, en er komen er elke dag bij. VDAB merkt dat een aantal mensen afwachtend is, in de hoop bij Van Hool aan de slag te blijven na de doorstart. De onderhandelingen met VDL lopen momenteel voor de overname van de busdivisie.

Van de 2.400 ex-werknemers zijn er zowat 1.300 ingegaan op het aanbod van VDAB om zich te laten begeleiden naar nieuw werk. Vierhonderd van hen worden nu actief begeleid.