JOL-dag Lierse bedrijven De bedoeling is dat de leerlingen de Lierse bedrijven leren kennen. Foto: rr

JOL-dag laat jongeren kennismaken met Lierse bedrijven

Op maandag 23 september organiseren de stad Lier en Lier4business de tweede editie van de JOL-dag (Jongeren Open Bedrijvendag). Jongeren van Lierse scholen uit de laatste graad van het middelbaar en uit het hoger onderwijs kunnen die dag een route van drie bedrijfsbezoeken volgen.

“De bedoeling is om deze jongeren warm te maken voor studies in de betrokken sectoren of om hen meteen na hun studies toe te leiden naar een job in een Lierse onderneming”, legt schepen van Lokale Economie, Ilse Lambrechts (N-VA) uit.

Elke onderneming in Lier en Koningshooikt kan deelnemen aan de JOL-dag. “Dit kan door een workshop aan te bieden, een blik achter de schermen, een presentatie te geven of gewoon door werknemers ‘in actie’ te laten zien. In 2023 bezochten 550 leerlingen 25 verschillende bedrijven. Dit jaar gaan we voor meer!”, zegt Lambrechts.

Om ondernemingen aan te trekken organiseren de stad Lier en Lier4business een inspiratiesessie op woensdag 12 juni om 10.30 uur in De Kwekerij. “Je hoort er van andere bedrijven hoe je de bezoeken best aanpakt, zodat jongeren ze boeiend vinden en welke praktische ondersteuning de stad je kan bieden. Inschrijven voor de inspiratiesessie is gratis en kan via lier.be.

De deelnameprijs voor bedrijven aan de JOL-dag bedraagt 250 euro. Een bedrag dat de stad zal gebruiken om promotiemateriaal aan te kopen. Meer informatie kan je vinden via lier.be/joldag.