Foto: Leen Van de Sande

Jonge ondernemer opent nieuwe tattoostudio in centrum Mechelen: “We specialiseren ons in heel fijne tatoeages”

In de Graaf van Egmontstraat in het centrum van Mechelen opent zondag een gloednieuwe tattoostudio. Na studio’s in Knokke en Aalst opent Scorpio Tattoo er een derde vestiging. Je kan er onder meer ook terecht voor piercings. “Mechelen is niet de grootste stad, maar de vibe die er hangt is heel leuk”, zegt zaakvoerder Dean Janssens.

Voor ondernemer Dean Janssens (29) is Mechelen niet onbekend. Eerder opende hij op de Grote Markt al cocktailbar James. En vanaf zondag openen de deuren van zijn tattoostudio in de Graaf van Egmontstraat. Die runt hij samen met zijn zus Demi (24). “Na de vestigingen in Knokke en Aalst kijken we er enorm naar uit om onze derde studio te kunnen openen in Mechelen”, zegt hij. “Het is meteen ook de grootste, met ruimte voor maar liefst acht tattooartiesten die er samen kunnen werken.”

Scorpio werkt met vaste tatoeëerders die doorschuiven van de ene vestiging naar de andere. “We specialiseren ons vooral in heel fijne tatoeages en microrealisme. Daarin proberen we ons te onderscheiden van de anderen”, zegt Dean. “De keuze om met vaste artiesten te werken, maakten we heel bewust. Wanneer er een bewerking of aanpassing aan de tattoo nodig is, dan kunnen de klanten opnieuw bij dezelfde artiest langsgaan. Dat is beter dan wanneer het door verschillende artiesten moet gebeuren, want iedereen heeft zijn eigen specialiteit.”

LEES OOK. Cocktailbar James opent in historisch pand op Mechelse Grote Markt

Bij Scorpio kan je ook terecht voor piercings en verfijnde juwelen. “Van zilver over titanium of 14 en 24 karaat goud, we hebben piercings en juwelen in verschillende materialen en stijlen. Er is dus zeker voor ieder wat wils, want het assortiment is heel uitgebreid. Daarnaast bieden we in de zaak ook nog producten voor de verzorging van tattoos en piercings aan en we pakken uit met een muur vol unieke sneakers. Scorpio is dus veel meer dan zomaar een tattoostudio.”

Ervaring

Dat vertaalt zich ook in de inrichting. “Voor de Mechelse vestiging kozen we bewust voor een vrij lichte inrichting met veel bloemen en planten”, zegt Dean. “En er is zeker ook ruimte voor kunst. Dat maakt van een bezoek aan onze studio een echte ervaring. We kregen al heel goede reacties op onze studio’s in Knokke en Aalst en willen die lijn nu ook in Mechelen doortrekken. De eerste reacties op sociale media zijn alvast veelbelovend en de eerste twee weken zijn zelfs al quasi volgeboekt.”

Foto: Leen Van de Sande

Mechelen telt intussen een aantal tattoostudio’s, maar volgens Dean is er zeker nog ruimte voor Scorpio. “Iedere zaak werkt op zijn eigen manier en trekt dan ook een ander publiek aan”, zegt hij. “Daarenboven zijn tatoeages steeds toegankelijker en sociaal aanvaard. Over het algemeen stonden de mensen in bijvoorbeeld Knokke lange tijd heel sceptisch tegenover tattoos, maar daar zijn ze intussen ook heel normaal geworden. We zijn er dan ook van overtuigd dat we hier onze plaats hebben.”

De keuze voor Mechelen als locatie voor zijn derde tattoostudio was volgens Dean snel gemaakt. “Het is zeker niet de grootste stad, maar er hangt een heel leuke vibe”, zegt hij. “Het is hier heel levendig en het is gewoon een toffe stad. Dat gevoel werd bevestigd na de opening van James. Ik denk wel dat het mijn laatste tattoostudio in België zal zijn. Ik mik namelijk ook op het buitenland. Het zou heel mooi zijn als het verhaal van Scorpio verder kan groeien over de landsgrenzen heen.”