mors koffie Foto: Chris Van Rompaey

Judith Pellegrims opent espressobar met mokkenkast en rad van fortuin

In de leegstaande koffiebar Buna in de Koning Albertstraat 3 in Lier opent Judith Pellegrims (24) op woensdag 1 november espressobar Mors Koffie. Weet je niet wat te bestellen, draai dan aan het rad van fortuin.

“Ik werk al sinds mijn zestiende in de horeca. Mijn allereerste job was trouwens in een koffiebar. Dat was toen echt mijn droom, maar die realiseren was natuurlijk niet zo gemakkelijk, want ze vragen altijd iemand met ervaring. Ik wilde per se in een koffiebar werken, omdat koffie een heel interessant en prachtig product is. Ik denk dat ik als klein meisje al wel wat verslaafd was aan koffie”, verklapt Judith Pellegrims.

Nu acht jaar vond Judith de tijd rijp om met een eigen horecazaak te starten. Daarvoor koos ze de leegstaande koffiebar Buna. “Dat is niet toevallig, want twee jaar geleden ben ik hier als werknemer aan de slag gegaan. Buna is nu een goed jaar dicht en ik heb het hier sindsdien altijd erg gemist. Ik ben dus superblij dat ik op deze plek mijn eigen espressobar Mors Koffie kan openen.”

Sesam latte

“De algemene sfeer en gezelligheid heb ik natuurlijk behouden, maar ik focus me wel op koffie en thee, in tegenstelling tot Buna waar je ook voor een uitgebreid ontbijt en uitgebreide lunch terechtkon. Verder vind je hier frisdranken, homemade limonade, versgemaakte soep en gebak dat ik grotendeels zelf maak. Probeer zeker ook eens de sesam latte. Dat is een warme drank gemaakt van getoast en gemalen sesamzaad, en nadien gemengd met honing en melk. Het eindresultaat is een heel notige drank.”

Neem ook eens een kijkje onder de trap, want daar staat Judiths mokkenkast. “Ik kocht altijd maar meer mokken, maar heb thuis onvoldoende plaats om ze allemaal te zetten. Daarom deze mokkenkast. Wie wil, kan zelf kiezen uit welke mok je iets wil drinken. Zelf vind ik een goede mok héél belangrijk.”

Nog opmerkelijker is het rad van fortuin. “Als je niet kunt kiezen wat je wil drinken, geef je aan draai aan het rad. Daarin zitten vooral toegankelijke koffies”, benadrukt Judith Pellegrims.