Kantoren Voka verhuizen begin 2023 naar nieuwe Parking Keerdok

MECHELEN - Als alles volgens plan verloopt, dan verhuizen de kantoren van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen in het voorjaar van volgend jaar naar de toekomstige Parking Keerdok. De werkgeversorganisatie wil er een plek creëren waar ondernemers kwaliteitsvol ontvangen en begeleid kunnen worden.

Momenteel is Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen gevestigd in Geel en in kantoren in de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Mechelen. De Mechelse kantoren verhuizen in maart 2023 naar de Keerdoksite. De werkgeversorganisatie zal er haar intrek nemen in twee verdiepingen van de toekomstige Parking Keerdok. Het nieuwe gebouw biedt daarnaast onder meer plaats aan ruim 520 wagens, 110 fietsen en een winkel op het gelijkvloers.

“Wie langs de Eandissite rijdt, kan nu al een deel van het nieuwe gebouw zien”, zegt Tom Laveren van Voka – KvK Mechelen-Kempen. “Drie van de zeven verdiepingen werden intussen gebouwd. Op de twee bovenste verdiepingen komen onze kantoren. Van daaruit kijken we uit over de Dijle en de binnenstad van Mechelen. We beschikken er over een oppervlakte van 1.300 vierkante meter. Dat is groot genoeg om er een centrum in onder te brengen waar we netwerkevents, opleidingen en lezingen kunnen organiseren. Dit moet hét ‘Huis van de Ondernemer’ worden.”

Geloof in de site

Volgens schepen van Economie Greet Geypen (Vld-Groen-m+) is de verhuizing naar de kantoren boven Parking Keerdok een goede zaak. “Ik ben blij dat grote spelers zoals Van der Valk en Voka Mechelen-Kempen hun nek uitsteken en hun geloof in de Keerdoksite uitspreken door zich hier te vestigen”, zegt ze. “Dat het pand in de Onze-Lieve-Vrouwestraat nu vrij komt, geeft dan weer opportuniteiten voor een nieuwe economische invulling.”

De ontwikkeling op de Eandistip wordt gerealiseerd door vastgoedinvesteerder Triginta en verkopers-ontwikkelaars Kairos en Montreal. De parkeerplaatsen moeten eind dit jaar al klaar zijn. “Momenteel lopen er bij de stad gesprekken met de toekomstige exploitant van de parking. Zo kan Parking Keerdok in het najaar effectief openen”, aldus Greet Geypen.