Nieuws Mechelen Katelijne wil wildgroei nachtwinkels voorkomen

Katelijne wil wildgroei nachtwinkels voorkomen

Katelijne wil wildgroei nachtwinkels voorkomen

nachtwinkelDe gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver heeft tijdens de zitting van maandag 6 juni een reglement goedgekeurd dat de mogelijke wildgroei van nacht- en telefoonwinkels moet voorkomen.

Voortaan hebben nacht- en telefoonwinkels twee vergunningen nodig om zich in Sint-Katelijne-Waver te kunnen vestigen: een vestigingsvergunning en een uitbatingsvergunning. “Voor elke vergunning bevat het nieuwe reglement enkele voorwaarden”, legt schepen voor Lokale Economie Tom Ongena uit. Zo wordt geen vestigingsvergunning toegekend als er al een nacht- of telefoonwinkel is binnen een straal van 1 kilometer. “Op die manier beperken we in feite het aantal nachtwinkels tot één per dorpskern.”

Eens de nachtwinkel de deuren geopend heeft, moet de uitbater om de drie jaar ook een uitbatingsvergunning aanvragen. Alvorens deze te verlenen, zal het gemeentebestuur onder meer de brandveiligheid en hygiëne controleren, en nagaan of de uitbater alle belastingen correct betaalt. “Met de driejaarlijkse uitbatingsvergunning hebben we voortaan een belangrijke stok achter de deur om uitbaters te verplichten hun belastingen te betalen en belangrijke regels na te leven”, zegt schepen Ongena.

Het nieuwe reglement treedt in werking op 1 juli. “Met dit reglement hebben we nu de middelen in handen om een mogelijke wildgroei van nachtwinkels in onze gemeente te voorkomen”, besluit Tom Ongena. “Bovendien zorgen we ervoor dat de uitbaters de regels naleven, wat  mogelijke overlast moet tegengaan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.