Kathleen de Prins – Leentje Foto: Ilke Tobback

Kathleen De Prins opent nieuwe concept store met zelfgemaakte juwelen

In de Hoveniersstraat in Rumst opende dit weekend een nieuw winkeltje, Leentje. Eigenares Kathleen de Prins verkoopt er handgemaakte oorbellen en toffe spullen om cadeau te geven. “Ieder stuk is uniek”, vertelt Kathleen.

Samen met haar man Bart Moons (48) richtte Kathleen De Prins (45) in 2021 Mikabaxa op, een cadeauwinkel waar je ook textiel kan laten bedrukken. Nu breidt het koppel uit met Leentje, een concept store met zelfgemaakte juwelen. “Ieder stuk is uniek. Ik vind het fijn dat de klanten iets kopen waarvan ze weten dat niemand anders het heeft”, legt Kathleen uit.

Tijdens de coronaperiode vond Kathleen haar creativiteit en maakte ze zelf oorbellen. Pas wanneer vrienden ernaar vroegen, bood ze die ook te koop aan. “Al van kinds af aan was ik creatief bezig en probeerde ik spulletjes te verkopen, maar ik had nooit gedacht dat ik er mijn beroep van zou kunnen maken. Ik dacht als ik nu niet spring, komt het er niet van”, vertelt Kathleen.

“Leentje staat voor gezelligheid. Ik wil dat mensen hier op hun gemak kunnen rondkijken en zich thuis voelen”, gaat de zaakvoerster verder. Naast juwelen verkoopt ze onder meer ook geurkaarsen, schilderijen en handtassen. “Het zijn toffe spulletjes om cadeau te geven. Wie voor de feestdagen nog op zoek is, is altijd welkom bij ons”, klinkt het.