Nieuws Mechelen KBC Life Residential Real Estate stapt in kapitaal Quares Student Housing

KBC Life Residential Real Estate stapt in kapitaal Quares Student Housing

KBC Life Residential Real Estate stapt in kapitaal Quares Student Housing

quaresKBC Life Residential Real Estate heeft voor 4 miljoen euro nieuwe aandelen van Quares Student Housing Comm. VA onderschreven en verwerft hiermee circa 19% van het kapitaal van Quares Student Housing.

Steeds vaker kiezen beleggers er voor om hun portefeuille ook te diversifiëren richting studentenhuisvestingsfondsen. Dat mensen op zoek zijn naar een alternatief voor hun slapend vermogen en dat er kan worden geïnvesteerd in vastgoed zonder last te hebben van praktische zaken zoals onderhoud en verhuur, kan deze evolutie verklaren.

In België timmert Quares al jaren aan de weg. “Sinds in 2013 het startschot werd gegeven voor deze vorm van maatschappelijk verantwoord investeren, stapten al meer dan 177 aandeelhouders in Quares Student Housing”, stelt Thierry De Wever, Director Investment bij Quares. “Aangezien uit ons marktonderzoek duidelijk blijkt dat er in de belangrijkste Belgische studentensteden nog steeds een tekort is aan kwalitatieve én betaalbare studentenhuisvesting, en we nog steeds getuige zijn van een stabiele groei van het aantal Belgische en buitenlandse studenten in België, zijn we overtuigd van dit segment binnen de vastgoedmarkt met blijvend investeringspotentieel.”

“De trend naar professionalisering en schaalvergroting voor studentenhuisvesting die wij zien in het buitenland wordt ook bevestigd in de recente studie The Class of 2020 waarin inzicht wordt gegeven in de student van morgen en zijn behoeften, en in het investeringsklimaat van studentenhuisvesting”, aldus De Wever. “Dat ook Quares Student Housing in deze studie werd genoemd als trendsetter in België mag ook geen toeval heten.”

“Wij stellen vast dat ook de asset class van de studentenhuisvesting sinds enige tijd op een institutionele aanpak kan rekenen, en zijn dan ook verheugd hieraan te kunnen bijdragen.”, aldus Kim Creten van KBC Real Estate. Creten treedt toe tot het investeringscomité van Quares Student Housing. “Met het KBC Life Residential Real Estate fonds bieden wij onze klanten specifieke niches zoals rusthuizen en serviceflats. Nu komt daar een extra diversificatie in studentenvastgoed bij”, aldus Steven Lermytte van KBC Asset Management. Lermytte treedt op als beheerder van KBC Life Residential Real Estate.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.