foodtruck mechelen Kelly Bruers en Line Mees serveren vers bereide gerechten in hun foodtruck Keli’s. — © Dirk Vertommen

Kelly en Line openen foodtruck tussen kantoortorens in Mechelen-Noord

Het bedrijventerrein in Mechelen-Noord heeft er een plek om iets te eten bij. Tussen de kantoortorens hebben veertigers Kelly Bruers en Line Mees hun foodtruck Keli’s geopend. Ze serveren er vers bereide lunchgerechten.

Op het bedrijventerrein in Mechelen-Noord zijn honderden bedrijven gevestigd. Ze verschaffen werk aan duizenden mensen. Als de mensen iets willen eten, hebben ze in de buurt niet gek veel alternatieven. Broodjeszaak Meals on Wheels is een vaste waarde en op de Antwerpsesteenweg heb je brasserie Kortom en sterrenrestaurant Centpourcent, maar dan houdt het ongeveer op.

Zeker voor wie op zoek is naar een snelle lunch is het aanbod eerder beperkt. “Tot een half jaar geleden werkte ik hier in een van de torens bij Manpower als uitzendconsulent. Toen ik ’s middags iets wilde om te eten zonder daarvoor mijn auto te nemen, was er weinig te vinden. ’s Avonds kwam ik thuis en vertelde ik dat aan Line”, zegt Kelly.

Van soep tot croque

Zo ging de bal aan het rollen. “We zijn beginnen brainstormen. Zo kwamen we op het idee om met een foodtruck te beginnen en kijk, hier staan we”, vertelt Kelly. Op het plein tussen de kantoortorens van Mechelen Campus staat hun gloednieuwe foodtruck te blinken. “Op deze bruisende plek vol activiteit willen wij graag een gezellige ontmoetingsplaats creëren met evenwichtige maaltijden. Zo kunnen onze klanten met hernieuwde energie weer aan het werk”, zegt Line.

“Op deze bruisende plek vol activiteit willen wij graag evenwichtige maaltijden aanbieden. Zo kunnen onze klanten met hernieuwde energie weer aan het werk”

Line Mees van Foodtruck Keli’s

Alle lunchgerechten die de dames aanbieden, bereiden ze zelf thuis dagelijks vers in hun keuken. Maandag was dat bijvoorbeeld een courgette- en een tomatensoep, vandaag witloof- en wortelsoep. “Wij bieden elke dag andere soepen aan op basis van seizoensproducten. Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor een keuze broodjes en croque monsieurs die dagelijks wisselt en een klassieke clubsandwich”, legt Kelly uit.

Voor liefhebbers van pasta is er spaghetti bolognese. “Op woensdag pruttelt er overigens een vegetarische variant in onze kookpotten. Voor zoetekauwen ligt er dagelijks gebak onder de stolp”, zegt Kelly. Zij was toe aan een nieuwe uitdaging.

Haar steun en toeverlaat in dit nieuwe avontuur is haar echtgenote Line, die lesgeeft in het volwassenenonderwijs. “Het is de bedoeling dat ik dat blijf doen, maar ik ga Kelly wel zo veel mogelijk helpen in de zaak”, vertelt Line. De twee vrouwen zijn meer dan vier jaar samen, sinds een halfjaar getrouwd en nu werken ze ook samen. “Voorlopig lukt dat nog (lacht).”

Ervaring in horeca

Allebei hebben ze ook ervaring in de horeca. Line heeft eerder zo’n zes jaar in de horeca in het Antwerpse gewerkt. “Twee jaar heb ik in de keuken gestaan”, zegt ze. Kelly heeft vroeger nog een tijdje in de horeca in de streek van Leuven gewerkt. “Ik heb ook nog een jaartje gestudeerd voor restauranthouder en kok”, vertelt ze.

Omdat een job in de horeca met haar gezinsleven niet meer te combineren viel, koos Kelly uiteindelijk voor een baan als uitzendconsulent. “Het was tijd om opnieuw iets te doen wat ik graag deed en dat is horeca”, zegt Kelly, die van opleiding eigenlijk videomonteur is. Keli’s, de afkorting van hun beide voornamen, is elke weekdag geopend van 11 tot 14.30 uur. Je vindt de foodtruck in de Schaliënhoevedreef 20B.