Nieuws Mechelen Keppel Seghers bouwt mee aan enorme afval-energiecentrales in India

Keppel Seghers bouwt mee aan enorme afval-energiecentrales in India

Keppel Seghers bouwt mee aan enorme afval-energiecentrales in India

WILLEBROEK – Keppel Seghers Belgium uit Willebroek levert de technologie voor de eerste grootschalige afval-energiecentrales in India en helpt zo bij het opruimen van de gigantische afvalbergen in dat land.

India produceert met zijn 1,4 miljard inwoners 100 miljoen ton afval per jaar dat grotendeels op een ongecontroleerde manier opgehaald en gestort wordt. Dat heeft kwalijke gevolgen zoals een hoge uitstoot van broeikasgas door vergistend afval, gigantische storten in bewoonde zones (het Ghazipur stort in Delhi is 65 meter hoog en 40 voetbalvelden groot), vervuiling van het grondwater door afval en luchtvervuiling door ongecontroleerde verbranding van afval.

Premier Narendra Modi heeft van het opkuisen van India zijn missie gemaakt, en nu worden de eerste hoogwaardige milieu-infrastructuurprojecten opgezet. Het Willebroekse bedrijf Keppel Seghers levert de technologie voor de eerste twee grootschalige thermische afval-energieprojecten in de staat Gujarat.

Beide projecten zullen elk 2.500 m³ (= 50.000 zakken) huisvuil per dag verwerken op een milieuvriendelijke manier. Daarnaast zullen ze samen 1 miljoen Indiërs van elektriciteit voorzien. Dit vervangt jaarlijks 125.000 ton steenkool en het reduceert CO²  in de atmosfeer met het equivalent van de uitstoot van 120.000 auto’s.

Beide projecten samen zouden ongeveer de helft van het Vlaamse huisvuil kunnen verwerken.

Keppel Seghers levert de kerntechnologie en de engineering voor beide projecten aan zijn klant Abellon Clean Energy die de installatie ook zal uitbaten. De gecombineerde contractwaarde voor Keppel Seghers is 12 miljoen euro.

Specialisten ter plaatse

Specialisten van het bedrijf zullen de projecten ter plaatse mee opvolgen en de bouw begeleiden. Nicolas Maertens, sales & business development manager van Keppel Seghers Belgium: “Het projectteam gaat al geregeld voor kortere periodes naar India en binnen een paar maanden sturen we ook één of twee specialisten per vakgebied, zoals automatisatie, naar de sites. In totaal zal het gaan om 10 à 15 mensen.”

Als alles loopt zoals gepland, zal het eerste project volgens Maertens klaar zijn midden 2021, en het tweede ongeveer zes maanden later.

Het zijn de eerste projecten van deze aard in India, dat nog onontgonnen gebied is op het gebied van afvalverwerking. Dit mooie contract van Keppel Seghers kan in de toekomst eventueel leiden tot nog meer projecten in India.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.