Nieuws Mechelen Kernwinkelgebied Mechelen krijgt steeds meer vorm

Kernwinkelgebied Mechelen krijgt steeds meer vorm

Kernwinkelgebied Mechelen krijgt steeds meer vorm

MECHELEN – De voorbije maanden is de bestrating van de Desiré Boucherystraat in hartje Mechelen geheel vernieuwd. Die vernieuwing vormt een verlengstuk op de eerder heraangelegde Bruul en Botermarkt.

De heraanleg van de Desiré Boucherystraat past in de aanpak van de as tussen de Grote Markt en het station. Die zal de komende jaren nog verder worden uitgewerkt. De werken, uitgevoerd door Houwelyckx Wegenbouw NV uit Sint-Katelijne-Waver, hebben de stad Mechelen zo’n 440.000 euro gekost.

Eerst werden de nutsleidingen en de riolering vernieuwd, waarna de afgelopen 2,5 maanden het wegdek onder handen werd genomen. “Dit gebeurde op eenzelfde manier als in de Bruul en op de Botermarkt, zodat we een uniforme aanblik van het kernwinkelgebied creëren”, zegt Chris Backx, schepen van Openbare Werken.

“We hebben er altijd naar gestreefd om de hinder te beperken voor de plaatselijke bewoners en handelaars, die gedurende de werken steeds bereikbaar zijn gebleven. Ik wens de handelaars in de Boucherystraat, met wie we geregeld positief overleg hebben gepleegd, dan ook te bedanken voor hun geduld en ben ervan overtuigd dat deze heraanleg hen een extra boost gaat geven.”

De werken zijn net op tijd klaar voor de start van het Warm Welkom Weekend in het centrum van Mechelen. Een volledig shoppingweekend wordt dan gecombineerd met verschillende randanimatie, zoals animatoren in Belle Epoque-klederdracht, originele workshops en een rondrijdende catwalk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.