Chicks Aartselaar Foto: Joris Herregods

Kevin en Faber brengen met Chicks nieuw kiprestaurant naar Aartselaar

Vrijdag opende in de Kapellestraat in Aartselaar het nieuwe restaurant, Chicks. Zoals de naam doet vermoeden, focust het concept op gerechten met kip. “Mijn grootvader verkocht kippen op de markt en die voorliefde is over de generaties doorgegeven”, vertelt uitbater Kevin Mertens.

Kevin Mertens baatte al feestzaal Hof ter Zielbeek uit in Puurs, maar slaat nu de handen in elkaar met compagnon Faber De Bruyn voor een nieuwe zaak in Aartselaar. In de Kapellestraat 34 opent vrijdag Chicks, een concept waar kip centraal staat. “We serveren uiteraard gebraden kippen, maar ook pasta’s en burgers. Zelfs in de desserten proberen we dicht bij het concept te blijven. Zo serveren we advocaat, waar eieren in verwerkt zijn”, vertelt Kevin.

De twee zaakvoerders werkten eerder al samen in de zaak in Puurs en die samenwerking verloopt volgens Kevin heel vlot. “We hebben er zin in om samen dit avontuur aan te gaan. Bovendien ben ik afkomstig van Aartselaar en kijk ik er naar uit om terug te keren.” Naast de openingsuren voor diner zal de zaak ook geopend zijn tijdens de wekelijkse markt op vrijdag.

Kippenhok

Het thema is niet alleen terug te vinden in de gerechten, maar wordt ook doorgetrokken in het interieur van de zaak. Zo is er veel hout en groen aanwezig om het idee van een kippenhok op te wekken. “De muurverf heet bijvoorbeeld ‘eierschaal’. Dat gaan de klanten niet direct opmerken, maar wij hebben ons goed geamuseerd om het thema zo veel mogelijk terug te brengen.”

Die voorliefde voor kip heeft uitbater Kevin van zijn grootvader. “Hij verkocht jarenlang kippen op de markt en onbewust is die passie over de generaties doorgegeven. Daarnaast lust vrijwel iedereen kip en kunnen we op die manier een grote doelgroep bereiken.”