https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_03_15_29b1abdd-4ea2-4747-bae9-682c11dfcde2 Kim Vanderaerschot. en Steven Mispelters. Foto: EVB

Kim en Steven openen nieuw restaurant in Bonheiden

BONHEIDEN -  Vanaf donderdag is Bonheiden een restaurant rijker. Pal in het centrum en rechtover de kerk, opent donderdag het restaurant Tabernakel de deuren. Uitbaters en eigenaars Kim Vanderaerschot en Steven Mispelters zijn dolenthousiast: “We hebben heel wat ervaring in de horecasector en kijken uit naar het moment suprême”, klinkt het.

Een klein jaar geleden kocht het verloofde koppel het pand waar voordien de geschenkwinkel Olala in huisvestte. Na een pak verbouwingswerken opent restaurant Tabernakel donderdag de deuren. Uitbaters Kim en Steven, maar ook Stevens Broer Bart zijn meer dan enthousiast om na een periode van zware verbouwingswerken de deuren van het nieuwe restaurant te kunnen openen. “Samen hebben we toch al wat horeca-ervaring achter de rug”, vertelt Kim. Ze werkte vier jaar in restaurant The Lake in het naburige Keerbergen waar ze Steven ontmoette: “Ik heb dertien jaar in The Lake gewerkt. De vonk sloeg over, en sinds een tijd zijn we een koppel. We wilden graag onze eigen zaak waar we ons ‘ding’ konden doen”, zegt Steven.

Volledige make-over

Een jaar geleden kocht het koppel het pand. “We zijn afkomstig uit Haacht en Zemst, maar we zochten gewoon een ideaal pand. Toen deze zaak te koop stond, hebben we niet getwijfeld: pal in het centrum van Bonheiden met veel parkeergelegenheden aan de kerk. Beter was niet denkbaar, onze perfecte locatie. We hebben een tijdje gezocht, ook in Mechelen”, weet Kim.

 

Kim VanderAerschot en Steven Mispelters
Steven Mispelters en Kim Vanderaerschot. Foto: EVB

Van het vorige interieur blijft geen spaander over. Ook de ingang van de zaak werd verplaatst naar de Schoolstraat: “Hierdoor is er minder hinder van het doorgaande verkeer en hebben de klanten steeds een mooi zicht op het Kerkplein. We bouwden langs de kant van de Schoolstraat aan de inkom ook een sas waardoor er geen tocht mogelijk is”, legt Steven uit.

Broer Bart in de keuken

Broer Bart staat met Steven in de keuken. “Het is moeilijk om onder één noemer het type keuken dat we serveren te typeren. Belgisch, dat zeker, maar we gebruiken ook veel Aziatische ingrediënten”, verklapt Steven. Vorige zondag mochten ingewijden maar ook leveranciers de spits afbijten en komen proeven tijdens een openingsreceptie. “Iedereen die aan dit project heeft meegewerkt is bijzonder hulpzaam en creatief geweest. We zijn hen erg dankbaar”, zegt Kim.