Foto: Joren De Weerdt

Kinderdagverblijf organiseert jobdag: “Dit is nieuw in de sector”

BERLAAR - BEERZEL - HEIST - WIEKEVORST - Bij het zelfstandige kinderdagverblijf Bavet & Charet zijn ze op zoek naar helpende handen om de kinderen van meer dan honderd gezinnen op te vangen. Dat extra personeel is vandaag niet makkelijk te vinden, daarom organiseren ze een jobdag.

Bavet & Charet is actief sinds 2011 toen het een kinderopvang voor 22 kinderen opende in Paradijzen in Wiekevorst. In 2015 kwam daar nog een locatie op de Berlaarbaan in Beerzel bij (18 plaatsen), in 2020 op de Wiekevorstsesteenweg in Heist-op-den-Berg (15 plaatsen) en tot slot in 2021 in Leemputten in Berlaar-Heikant (18 plaatsen).

“We hebben ondertussen vier pretlocaties met wekelijks meer dan honderd gezinnen die hun dagtaak kunnen verzorgen terwijl wij hard en met een hart zorgen voor hun meest dierbaren. Om onze ‘prethuizen’ goed te laten draaien hebben we natuurlijk personeel nodig, we noemen ze ons dreamteam. Jammer genoeg wankelt onze sector al een tijdje. Er is een heel ernstig personeelstekort”, zeggen zaakvoersters Joyce Maes en Lies Asselberghs.

Amper reactie

Bavet & Charet heeft momenteel tien medewerkers. “Op dit moment hebben wij dringend twee extra medewerkers nodig. Een derde zou ideaal zijn omdat er een medewerker zwanger is en hierdoor ook snel de werkvloer zal verlaten. Onze zoektocht is al half augustus van start gegaan, maar we kregen op de vacature zo goed als geen enkele reactie”, klinkt het.

“Daarom organiseren we een jobdag in de locatie van Berlaar op 11 november tussen 9 en 12u. Dit is helemaal nieuw in de sector en wij zullen hiermee ook de eerste zijn in Vlaanderen die hiermee uitpakken. Op deze manier hopen wij de drempel naar het werken in de kinderopvang verkleinen. We willen laten zien, voelen en beleven dat het wél aantrekkelijk en best gezellig kan zijn. Die positiviteit willen we naar buiten laten komen.”