Kiwanis Lier Twee neten schenkt meer dan 20.000 euro Met twee events zamelden Kiwanis meer dan 20.000 euro in voor het goede doel. Foto: rr

Kiwanis Lier Twee Neten schenkt meer dan 20.000 euro aan verschillende goede doelen

Tijdens het jaarlijkse Midzomerfestijn wist Kiwanis Lier Twee Neten meerdere goede doelen uit Lier en omstreken gelukkig te maken met een cheque om hun werking te ondersteunen. De serviceclub ondersteunt voornamelijk initiatieven die kwetsbare kinderen helpen om veilig en succesvol op te groeien.

Het afgelopen werkingsjaar organiseerde Kiwanis Lier Twee Neten twee activiteiten om geld in te zamelen voor goede doelen. “In het najaar van 2023 speelde stand-upcomedian William Boeva voor een uitverkochte zaal Vredeberg. Dit voorjaar organiseerde we voor de tweede keer Casino Royal. Beide events leverden een mooi bedrag op dat tijdens het Midzomerfestijn werd uitgedeeld aan sociale doelen”, legt communicatieverantwoordelijke Bart De Bie uit.

Verschillende goede doelen vielen in de prijzen. Een cheque van 4.670 euro was weggelegd voor Iona uit Bevel dat er een keramiekoven mee aankoopt. “De vorige was door intensief gebruik versleten en moest dringend worden vervangen omdat hij een belangrijke rol speelt in de therapie van de personen die in de instelling verblijven.”

De Voedselbank kreeg een cheque van 5.000 euro overhandigd. “Eenzelfde bedrag was weggelegd voor Magische Kerst. Dit nieuwe initiatief wil zo’n vijfhonderd kinderen uit Lier die in armoede leven een mooie kerst bezorgen door hen een cadeautje te geven”, vertelt De Bie. ‘Kiwanis Europe’ kreeg dan weer een bedrag van 1.000 euro om dringende noden in Oekraïne op te vangen.

Lierse scholen

Een laatste cheque met het symbolische bedrag van 5.000 euro werd uitgereikt aan een vertegenwoordiger van basisschool ’t Spoor. “Hier willen we een langdurend project opstarten om de gevolgen van kinderarmoede in Lierse scholen op te vangen. Denk daarbij aan lege brooddozen, ontbrekende schoolboeken of het niet kunnen deelnemen aan een schoolreis. Binnen de scholen worden contactpersonen gezocht die weet hebben van dergelijke problemen. Het project wordt nu gelanceerd en namens alle scholen van Lier kreeg basisschool ’t Spoor symbolisch de cheque uitgereikt”, sluit De Bie af.