popup

Kledingzaak Zoë & Zita breidt uit met pop-up in Bergstraat: “Te weinig plaats voor casual kleding”

HEIST-OP-DEN-BERG - Specialist in feestjurken Zoë & Zita opende het voorbije weekend een pop-up op een boogscheut van de vaste winkel in de Bergstraat in Heist-op-den-Berg. Tot eind januari 2023 vind je daar de meer alledaagse jurken en kledingstukken. De vaste winkel breidt normaal dit jaar nog uit. Waarschijnlijk vloeien de concepten dan weer samen.

Zoë & Zita groeide in vier jaar uit tot een vaste waarde in de Bergstraat. Klanten komen er van overal naartoe voor een uitgebreide collectie aan feest-, avond-, en cocktailjurken. “De kust, Aalst, Gent of Henegouwen: ons aanbod interesseert mensen uit het hele land. Af en toe komt er zelfs iemand vanuit Nederland voor naar Heist”, vertelt Zoë Kerschaever.

Zoë runt de zaak samen met haar stiefmama Ingrid Aertgeerts. Haar papa en de zoon van Ingrid zijn achter de schermen actief. Een stuk van hun vaste winkel was gereserveerd voor meer alledaagse jurken en kledingstukken, maar het werd steeds moeilijker om er de combinatie te maken met het feestelijker aanbod. “Op zaterdagen kon het hier zodanig druk worden dat er geen ruimte en tijd meer was om onze casual-chique kleding en onze dagkledij nog te passen”, zegt Zoë. “We moesten dus een oplossing vinden.”

Het antwoord op hun plaatsprobleem vonden de zaakvoerders in het voormalig pand van wenskaarten- en gadgetwinkeltje Snuffels. “Onze dagkleding verhuist in principe naar daar tot eind januari 2023”, zegt Zoë. “Onze vaste winkel willen we vergroten. Als alles goed gaat, gebeurt dat eind dit jaar. Normaal gaan beide concepten dan weeer samenvloeien, tenzij de pop-up zo’n succes wordt dat hij niet meer weg kan. Dat weten we natuurlijk nog niet.”

Geen eetzaak

De opening van zaterdag wekte volgens Zoë in elk geval behoorlijk wat belangstelling. “Veel mensen bezochten de beide winkels”, zegt ze. “Na de feestjurken kwamen ze nog even naar pop-up voor een toffe broek, trui of T-shirt. Heistenaars zelf stellen het ook op prijs dat er nog eens een populaire kledingwinkel opent in de Bergstraat, in plaats van de zoveelste eetzaak.”

De openingstijden van de vaste winkel en de pop-upzaak lopen niet gelijk. De ‘echte’ Zoë & Zita is wekelijks open van dinsdag tot zaterdag en dat van 10 tot 18u. In de pop-upwinkel kun je woensdag, donderdag en vrijdag van 11 tot 17u terecht en op zaterdag van 11 tot 18u.

www.zoezita.be