klimaan deelwagens duffel foto: rr

Klimaatcoöperatie Klimaan lanceert elektrische deelwagens in Duffel

Klimaatcoöperatie Klimaan heeft in samenwerking met de gemeente Duffel drie nieuwe, elektrische deelwagens geplaatst. "Met deze drie deelwagens willen we een goedkoper, gebruiks- en klimaatvriendelijk alternatief bieden."

Sinds 2016 stelt lokaal bestuur Duffel een deelwagen ter beschikking, maar omwille van het toenemend gebruik worden er nu drie nieuwe elektrische deelwagens geplaatst.“We merken dat onze Duffelse gezinnen nog vaak twee auto’s bezitten waarvan er één weinig gebruikt wordt of dat gezinnen met één wagen hun wagen slechts sporadisch gebruiken. Met deze drie deelwagens willen we een goedkoper, gebruiks- en klimaatvriendelijk alternatief bieden”, vertelt schepen van mobiliteit en openbare werken Jos Hellemans.

Voor Isabel Glorie, schepen van Milieu en Natuur (N-VA) is dit weer een stap in de goede richting om de klimaatdoelstellingen te behalen. “Autodelen is goed voor het milieu en het klimaat. Een deelwagen kan tot wel tien particuliere wagens vervangen en zorgt voor minder CO2 uitstoot. De auto’s kunnen zowel door het gemeentepersoneel als de burgers gebruikt worden. Zo kunnen we de dienstverplaatsingen op een duurzamere manier uitvoeren en het goede voorbeeld geven.”