voorkant-sint-jozefziekenhuis

Kliniek opent nieuwe vleugel

In Bornem is de nieuwe vleugel van de Sint-Jozefkliniek in de Achterweidestraat voorgesteld. De werken werden uitgevoerd door Bouwbedrijf Cordeel uit Temse en de plannen zijn van de hand van het Boomse architectenbureau Creabo bvba.

Een deel van het bestaande gebouw van de campus Bornem werd afgebroken om plaats te maken voor deze vleugel. De diensten die ondergebracht zijn in het nieuwe gedeelte zijn onder meer het operatiekwartier, het daghospitaal, de polikliniek, de medische technische diensten, de revalidatiedienst en de materniteit.

Binnenkort wordt begonnen met de volgende fase van de nieuwbouw. Het middenstuk van het gebouw langs de Kasteelstraat wordt afgebroken en vervangen door een nieuw blok voor onder meer de toegangshal met receptie en een cafetaria. De bestaande ziekenhuisvleugel rechts van de huidige toegangshal zal worden verbouwd en gerenoveerd.

De werken aan het ziekenhuis zullen in totaal vier jaar in beslag nemen. Ze zijn van start gegaan begin 2014 en zouden klaar moeten zijn in april 2018.