Afbeelding11 Foto Datashift

Knaldrang bij Datashift: “We willen 50 procent groeien”

MECHELEN - Adviesbureau Datashift wil het komende jaar 50 procent groeien. Dat maakte het bedrijf bekend tijdens het eigen ‘Get Back Together’-evenement. Om dat mogelijk te maken is de Mechelse dataspecialist op zoek naar meer dan dertig uiteenlopende profielen. Bovendien zijn er plannen voor satellietkantoren en staan er verschillende activiteiten op de agenda om ondernemerschap te stimuleren.

Datashift is een Mechelse scale-up die in 2015 werd opgericht door Nico Huybrechts. Het adviesbureau, dat gespecialiseerd is in technologische oplossingen en advies voor het databeheer van bedrijven, wil een groei van 50 procent realiseren in zowel omzet als het aantal medewerkers. Daarvoor gaat het op zoek naar data engineers, data scientists, consultants, project managers en een interne recruiter.

Satellietkantoren

Datashift denkt ook aan extra satellietkantoren in Gent en Leuven. Verder wil Datashift actiever worden in West- en Oost-Vlaanderen. De extra satellietkantoren komen er niet alleen omwille van toekomstig plaatsgebrek. CEO Nico Huybrechts wil op die manier medewerkers de kans te geven om dichter bij huis of bij de klanten te werken.

 

Datashift-CEO Nico Huybrechts. Foto Datashift

“We willen een einde maken aan thuiswerk als norm, waarbij het soms moeilijk is om werk en privé gescheiden te houden. De voorbije twee jaar hebben we onze ambities niet laten temperen door Covid-19, en we laten ons nu ook niet afschrikken door de huidige economische realiteit.”

Nieuwe dynamiek

Naast bedrijfsgroei staat ook persoonlijke groei hoog op de agenda bij de CEO. Met Innovate and dare to fail wil het bedrijf ondernemerschap bij de eigen werknemers stimuleren. “Ik wil niet dat mensen vastroesten. Als consultant moet je jezelf in vraag blijven stellen. Daarom is ons groeiplan zo belangrijk: het zorgt voor een nieuwe dynamiek.”

www.datashift.eu