Desramaults Kobe 23

Kobe Desramaults keert (heel tijdelijk) terug naar Vlaanderen

DRANOUTER - In de zomer van 2021 sloot de West-Vlaamse sterrenchef Kobe Desramaults zijn restaurant Chambre Séparée te Gent, nadat hij eerder al hetzelfde deed in Dranouter met In De Wulf. Hij ging toen voor een nieuw hoofdstuk in Sicilië, waar hij zijn Italiaanse droom begon met een passage bij ‘Stazione Vucciria’. Vandaag keert hij tijdelijk terug naar België in afwachting van een aankomend project. In augustus zal hij te vinden zijn op het hoog aangeschreven Wijndomein Valke Vleug te Puurs-St-Amands.

Van 2 tot 13 augustus strijkt Kobe Desramaults neer op Wijndomein Valke Vleug. Te midden een groene oase van rust en met zicht op de wijnranken die in 2016 werden aangeplant. De gebouwen werden ontworpen door de internationaal gerenommeerde Bel-
gische architect Vincent Van Duysen. De hedendaagse wijnhoeve staat in harmonie met de tradities en de omgeving.

Ideale mix

Het is de ideale locatie die ook de visie van Kobe ondersteunt om zich te laten inspireren door de natuur en lokale producten, zo luidt het in een persbericht. Een samenwerking waarbij de filosofie van zowel Kobe Desramaults als de oprichters van Wijndomein Valke Vleug als ware samenvloeien in één geheel. Op het overdekte terras van het wijndomein zal Desramaults instaan voor een tiengangen menu voor de ronde prijs van 350 euro. Hij tekent voor de culinaire reis samen met zijn rechterhand Tiziano Franchetta, en dat via een open kook-formule.

Grote klasse

Kobe Desramaults (°1980) is gekend van zijn voormalige gerenommeerde restaurants In De Wulf, de Superette en Chambre Separée. Hij staat bekend om zijn innovatieve kookstijl en wordt geprezen om zijn passie voor lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

In 2005 kreeg hij als vijfentwintigjarige zijn eerste Michelinster met zijn restaurant In De Wulf, het restaurant dat in 2014 als beste van Europa werd verkozen door ‘Opinionated about dining’. In 2008 werd hij verkozen tot Jonge Topchef van het Jaar. Desramaults focust zich op koken op open vuur, met een vaak wisselend aanbod van gerechten
op basis van aanvoer en seizoensaanbod.