Nieuws Mechelen Koelman verlaat AFAS Software België

Koelman verlaat AFAS Software België

Koelman verlaat AFAS Software België

AFAS Software België gooit het roer om vanaf juni. Commercieel directeur Robert Koelman verlaat het bedrijf na 7,5 jaar en daarom kiest het Mechelse softwarebedrijf voor een nieuwe managementstructuur. Koelman gaat in Breda van start met zijn eigen bedrijf Kweekers, dat zich bezighoudt met functioneel applicatiebeheer.

Bij AFAS Software België blijft directeur Machiel den Dekker verantwoordelijk voor het operationele luik. Hij neemt voortaan ook de marketing & sales voor zijn rekening. Daarnaast komen er drie managers aan boord die elk een afdeling aansturen: Consulting, Support & Opleiding en Sales.

Directeur Machiel den Dekker: “AFAS België is altijd een horizontale organisatie geweest. Ik ben verantwoordelijk voor het operationele luik, zeg maar de inhoud van onze software. Robert was verantwoordelijk voor marketing en sales. Samen met een team van dertig professionals kijken we terug op een mooi groeitraject. Maar het kriebelde al een tijdje bij Robert om zélf een zaak uit de grond te stampen. Vandaag waagt hij de sprong als ondernemer en daarom verlaat hij AFAS België op 31 mei. Dat geeft ons de kans om stil te staan bij onze organisatiestructuur. We verfijnen nu onze structuur om onze dienstverlening nóg beter te maken en om doorgroeimogelijkheden te geven aan onze mensen.”

Voor de nieuwe managementsfuncties worden geen externen aangetrokken.  “We geven kansen aan onze mensen. Talent genoeg bij AFAS België. Bovendien zorgt die doorgroei ervoor dat onze organisatie meer zelfsturend wordt. Ook daarom leggen we de verantwoordelijkheid bij de mensen die dicht bij onze klanten staan.”

De nieuwe structuur moet helpen de groeiambities waar te maken. “Tegen 2020 willen we een omzet van tien miljoen euro realiseren. Dat is meer dan een verdubbeling als je het vergelijkt met de omzet van 2016. Daarom drukken we het gaspedaal in, samen met onze mensen die mee aan het stuur zitten. Tegelijk kijken we met veel dankbaarheid terug naar het afgelopen traject. Want Robert is sinds 2009 de stuwende kracht achter AFAS België. We wensen hem dan ook veel succes met zijn nieuwe plannen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.