Groepsfoto Nijlen

Kringwinkel verdubbelt aantal werknemers

NIJLEN – Drie jaar geleden opende Opnieuw & Co vzw een filiaal aan de Grote Steenweg in Kessel. Deze megastore is een succes. Het aantal werknemers is verdubbeld en vorig jaar kwamen er 86.932 klanten over de vloer die herbruikbare goederen een tweede thuis gaven.

In de Kesselse kringwinkel gaat de voorkeur van de klanten duidelijk uit naar textiel, maar ook de rest van het aanbod – van fietsen, boeken, kleding, speelgoed, huisraad en meubelen tot elektro waar 1 jaar garantie op wordt gegeven – heeft succes.

In 2017 kochten de 86.932 klanten van Opnieuw & Co Kessel in totaal 516.669 artikelen.

Toen de winkel zijn deuren drie jaar geleden opende, stonden er 19 medewerkers klaar om de klanten verder te helpen. Ondertussen is het aantal werknemers gegroeid tot 38, wat een verdubbeling betekent op drie jaar tijd.

Op 16 juni staat het Opnieuw & Co-personeel niet alleen klaar om klanten te helpen, maar ook om iedereen te bedanken met cava of fruitsap en hartjeswafels. Daarnaast krijgt iedereen 10% korting op alle goederen.

Sociaal verantwoord ondernemen

Opnieuw & Co vzw werd in 1995 in Lier opgericht door stichter en directeur Koen Goemans. Ondertussen groeide het bedrijf uit tot een grote organisatie met meer dan 400 werknemers en winkels in Lier, Duffel, Mortsel, Kontich en Kessel.

Het multiculturele bedrijf zet ook in op sociaal verantwoord ondernemen. Zo creëert Opnieuw & Co kansen voor tewerkstelling voor kortgeschoolden en langdurig werklozen.