krokodil1

Krokodil zoekt jong bloed

Vorig jaar vierde speelgoedwinkel Krokodil op de Lierse Grote Markt nog zijn zilveren jubileum. Nu is uitbaatster Leen De Coster stilaan op zoek naar een overnemer. "Het is tijd voor mijn pensioen."

Leen De Coster denkt aan stoppen, en ze zoekt een overnemer. Daarom adverteerde ze ook in de brochure van het JCI Starterscafé in Lier. "Net zei iemand me nog dat de winkel zo mooi is en vroeg of ik echt ga stoppen. Ik zeg dan dat dat klopt, maar dat jong bloed de winkel mag overnemen."

Leen opende de zaak in 1991 samen met een vriendin, Hilde Berger, die in 2013 helaas overleed. "We studeerden beiden af als bio-ingenieur in Leuven maar vanwege onze kinderen - we hebben er beiden drie - en een man die niet veel thuis was, zijn we samen een winkel begonnen. Het is ideaal als je dat met twee kan doen. Maar Hilde is gestorven, en het is nu al het vijfde jaar dat ik de winkel alleen uitbaat. Krokodil Lier heeft in ruim 25 jaar een mooi, trouw en dankbaar klantenbestand opgebouwd, en de winkel wordt geroemd om de service en het advies dat we geven. Maar het is tijd voor pensioen."

Krokodil heeft een interessante ligging op de Lierse Grote Markt. "Die centrale locatie is fantastisch en het pand biedt veel mogelijkheden. Er zijn wel wat problemen met de bereikbaarheid van Lier en de parkeergelegenheid in de stad, en dat zorgt voor wrevel bij de handelaars. Anderzijds is nu één nieuwe overkoepelende handelsvereniging in plaats van de drie van vroeger. De jonge handelaars zetten er al hun creativiteit in en dat is bewonderswaardig. Dus een jonge kracht kan hier zeker zijn of haar droom waarmaken."

Krokodil behoort tot een groep van zelfstandige speelgoedwinkels. Er zijn ook Krokodillen in Schilde, Kasterlee en Brugge. De uitbaters werken nauw samen en kiezen gezamenlijk merken en artikels uit. De winkels richten zich in de eerste plaats tot volwassenen, die met raad en daad worden bijgestaan om voor hun kinderen goed speelgoed en goede kinderboeken te kopen. De uitbaters zijn vaak pedagogisch geschoold.